5 τροφές που θα σώσουν το ξηρό σου δέρμα από μέσα προς τα έξω!

5 τροφές που θα σώσουν το ξηρό σου δέρμα από μέσα προς τα έξω!

Εσύ το ήξερες πως παίζει ρόλο η διατροφή σου στην ξηρότητα της επιδερμίδας σου;

Ναι, δεν φταίει μονάχα η γενετική σου προδιάθεση ή το πόσο νερό πίνεις. Με την πτώση της θερμοκρασίας η λιπαρότητα στο δέρμα δίνει τη θέση της στην ξηρότητα. Κι αν η λιπαρότητα είναι ενοχλητική, η ξηρότητα είναι καταστροφική!

 

Φυσικά τα δύο πρώτα βήματα που οφείλεις να κάνεις για να θωρακίσεις, αυτή τη σεζόν, την επιδερμίδα σου απέναντι στην χειμερινή ξηρότητα είναι να επενδύσεις σε μία καλή ενυδατική κρέμα και να μην ξεχνάς να πίνεις καθημερινά 2 λίτρα νερό.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που υπόσχεται να σε κάνει να ξεχάσεις για τα καλά την αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα σου: η διατροφή σου! Ανακάλυψε παρακάτω 5 τροφές που θα ενυδατώσουν το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω.

#1 Αβοκάντο

Ο “βασιλιάς” των λαχανικών σύμφωνα με τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής, έχει πολλαπλά οφέλη! Γεμάτο καλά λιπαρά και φυτικό έλαιο, το αβοκάντο έχει την ικανότητα να σου χαρίσει υγιεινή λάμψη και ενυδάτωση! Εμπλούτισε το καθημερινό σου φαγητό με καής ποιότητας ελαιόλαδο και αντικατάστησε τα μη θρεπτικά σνακ με ξηρούς καρπούς για να καρπώσεις στο έπακρο τα οφέλη στο δέρμα σου.

#2 Λάδι καρύδας

Ένα ακόμα προιόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά στο δέρμα, είναι το λάδι καρύδας. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μια τεράστια γκάμα από οφέλη για το δέρμα και όλο σου τον οργανισμό. Προτίμησέ το αν έχεις συχνά λιγούρες, αφού μπορεί να τις καταστείλει για τα καλά! Πρόσθεσε λίγο στο smoothie σου ή χρησιμοποίησέ το στο μαγείρεμα.

#3 Αφεψήματα

Αν είσαι από εκείνες που δεν αντέχουν να πίνουν 2 λίτρα νερό την ημέρα αλλά αγαπούν το τσάι, αυτό το tip είναι για σένα! Απόλαυσε άφθονα φυτικά αφεψήματα (προσοχή! χωρίς καφείνη) για να ενυδατώσεις το δέρμα σου αποτελεσματικά. Ακόμα, αγάπησε το αφέψημα τριαντάφυλλου και του κατιφέ αφού και τα δύο έχουν την ιδιότητα να ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα και να του χαρίζουν λάμψη! Δοκίμασε το τσάι χρυσάνθεμο!

#4 Σολομός

Γεμάτος με Ω3 λιπαρά, ο λαχταριστός σολομός έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε σημείο που να ‘ρίχνει’ και την ερυθρύτητα στο δέρμα σου. Αν ωστόσο δεν είναι το αγαπημένο σου φαγητό, μπορείς να βρεις τα ίδια ευεργατικά συστατικά στον λιναρόσπορο και στα καρύδια.

#5 Προβιοτικά

Η υγεία του εντέρου σου αντικατοπτρίζεται στο δέρμα σου! Γι’αυτό και το ξαφνικό ενδιαφέρον γύρω από τα προβιοτικά είναι 100% δικαιολογημένο. Συμβουλέψου το γιατρό σου για να προμηθευτείς το κατάλληλο συμπλήρωμα για σένα ή ενίσχυσε την κατανάλωση τροφών με προβιοτικά όπως είναι το γιαούρτι και το κεφίρ.

www.womenonly.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr