Λιπαρή Επιδερμίδα; Δοκιμάστε 5 Φυσικά Συστατικά Για Να Την Καταπολεμήσετε

Λιπαρή Επιδερμίδα; Δοκιμάστε 5 Φυσικά Συστατικά Για Να Την Καταπολεμήσετε

Λένε ότι τα άτομα με λιπαρό δέρμα είναι τυχερά, γιατί όλη αυτή η πρόσθετη υγρασία δρα ως προστασία από τις ρυτίδες, όταν γερνούν. Καλά όλα αυτά, αν είσαι 50. Αλλά στα 29, πολλοί ακόμα πολεμούν το εργοστάσιο λιπαρότητας σαν άλλοι έφηβοι…

Στυπτικές λοσιόν καθαρισμού, μάσκες αργίλου, προιόντα ακμής που αφρίζουν σαν απορρυπαντικό πιάτων-καταλαβαίνεις, τα έχεις δοκιμάσει όλα. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν βοήθησε.

Προφανώς, αυτό δεν είναι και πολύ περίεργο. ‘Δεν πρόκειται να καταφέρετε να αλλάξετε τον τύπο του δέρματός σας, αλλά μπορείτε να μάθετε πώς να το αντιμετωπίζετε’, λέει η Clara Williams, αισθητικός και ιδρύτρια της ολιστικής σειράς περιποίησης Cultivar. Με τη χρησιμοποίηση υπερβολικά σκληρών προιόντων ερεθίζεται η επιδερμίδα και τελικά παράγεται περισσότερη λιπαρότητα.

Τα πιο ήπια, φυσικά προιόντα, βοηθούν περισσότερο να κρατηθεί υπό έλεγχο η λιπαρότητα και καθιστούν το δέρμα πιο υγιές. Έτσι, διαλέξαμε αυτές τις 5 φυσικές επιλογές και σου τις παρουσιάζουμε.

 

Μηλόξυδο

Είναι καλό για τα πάντα, από την πιτυρίδα έως τον περιορισμό της πολυφαγίας, αλλά βοηθά και στην καταπολέμηση της λιπαρότητας του δέρματος. Επειδή είναι στυπτικό, το μηλόξυδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν καθαρισμού. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που δημιουργούν σπυράκια. Καθώς είναι όμως δυνατό προιόν, δεν εφαρμόζεται απευθείας πάνω στο δέρμα, για την αποφυγή ερεθισμών. Η Williams συνιστά να το αραιώνεις με νερό σε αναλογία 3 προς 1 (3 μέρη νερό, 1 μέρος μηλόξυδο).

 

Aloe Vera

Όπως και το μηλόξυδο, έτσι και το τζελ αλόης είναι ένα φυσικό στυπτικό και έχει αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Η Williams λέει ‘ Έχω φυτά αλόης στον κήπο μου όλο τον χρόνο. Κάθε πρωί αφού πλύνω το πρόσωπό μου, κόβω ένα κομματάκι αλόη και απλώνω μια στρώση τζελ στο δέρμα μου’.

 

Λεβάντα

Όταν χρησιμοποιείς προιόντα για την αφαίρεση της περιττής λιπαρότητας, πρόσεξε να μην το παρακάνεις. Το υπερβολικά στεγνό δέρμα ερεθίζεται και αντιδρά, παράγοντας ακόμα περισσότερη λιπαρότητα.

Για να διατηρήσεις την ισορροπία της επιδερμίδας σου, η Williams προτείνει φυτικό απόσταγμα ή αιθέριο φυτικό νερό λεβάντας. Είναι σαν το αιθέριο έλαιο, αλλά σε ηπιότερη μορφή, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα. Η λεβάντα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες ηρεμούν και ισορροπούν το δέρμα.

 

Ροδόνερο

Το θαυματουργό ροδόνερο έχει την ικανότητα να ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και να τονώνει το λιπαρό. ‘Ιδανικά, ψεκάζετε το πρόσωπό σας με ροδόνερο όλη μέρα’, λέει η Williams. Η τέλεια λύση για να φρεσκαριστείς ανά πάσα στιγμή. Απορροφάται γρήγορα, ξεκουράζει την επιδερμίδα και προσθέτει λάμψη.

Λάδι Jojoba

Ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα, μας λέει η Williams. Το λάδι καρύδας είναι πολύ βαρύ για το πρόσωπο. Εναλλακτικά, μας προτείνει το λάδι jojoba. Προσομοιάζει τα φυσικά έλαια του δέρματος, οπότε απορροφάται πιο βαθιά, αντί να κάθεται μόνο στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Η Ετυμηγορία

Όλα τα παραπάνω, βοηθούν τη λιπαρή επιδερμίδα ως έναν βαθμό. Έχουμε την αίσθηση ότι η συνδυαστική χρήση τους είναι προτιμότερη. Θα κολλήσουμε με το τζελ αλόης ως τονωτικό, δεδομένου ότι προτιμάμε τη μυρωδιά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, θα ψεκάζουμε ροδόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε χρειαζόμαστε ένα φρεσκάρισμα. Τέλος, το βράδυ, αφού πλύνουμε το πρόσωπό μας, θα το ενυδατώνουμε με το λάδι jojoba.

ΠΗΓΗ: » fanpage.gr

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Τζελ αλόης.

Αλόη.Το φυτικό κολλαγόνο με την βιταμίνη Α.

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr