Κλειδί» το μέλι στη σιδηροπενική αναιμία

Κλειδί» το μέλι στη σιδηροπενική αναιμία

Η σιδηροπενική αναιμία οφείλεται, πέρα από παθολογικά αίτια, στην κατανάλωση τροφών που έχουν μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Ο οργανισμός μας διαθέτει αποθήκες σιδήρου, οι οποίες προμηθεύουν το σώμα με μας με τις απαραίτητες ποσότητες, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν τα αποθέματα εξαντλούνται, τότε παρατηρείται η αναιμία.

Η σιδηροπενική αναιμία οφείλεται, πέρα από παθολογικά αίτια, στην κατανάλωση τροφών που έχουν μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Ο οργανισμός μας διαθέτει αποθήκες σιδήρου, οι οποίες προμηθεύουν το σώμα με μας με τις απαραίτητες ποσότητες, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν τα αποθέματα εξαντλούνται, τότε παρατηρείται η αναιμία.

Πολλές είναι οι τροφές που μας βοηθούν στην αντιμετώπισή της. Υπάρχουν τρόφιμα στα οποία ο σίδηρος είναι άμεσα απορροφήσιμος, ενώ υπάρχουν κάποια άλλα στα οποία ο σίδηρος δεν απορροφάται εύκολα, και εκεί χρειάζεται σχετική βοήθεια από τη βιταμίνη C. Επίσης, το ασβέστιο ανταγωνίζεται τον σίδηρο, με αποτέλεσμα, όταν συνδυάζεται πηγή σιδήρου με πηγή ασβεστίου, να απορροφάται κυρίως το ασβέστιο.

Μία από τις τροφές που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας είναι το μέλι.

Μια κουταλιά της σούπας μέλι περιέχει 0,1 mg σιδήρου.

Ο συνδυασμός της γύρης, με μέλι και βασιλικό πολτό, είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα σιδήρου.

Μάλιστα, αν τα παραπάνω, συνδυαστούν με χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού, παντζαριού ή μήλου, τότε προκύπτει μια «βόμβα» σιδήρου.

www.onmed.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα