5 Σπιτικές μάσκες προσώπου με πορτοκάλι που θα λατρέψεις

5 Σπιτικές μάσκες προσώπου με πορτοκάλι που θα λατρέψεις

Μάσκες προσώπου με πορτοκάλι ως βασικό υλικό που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! Γιατί, εκτός από νόστιμο και θρεπτικό φρούτο, το πορτοκάλι είναι και ένα εξαιρετικό υλικό για την περιποίηση του προσώπου μας. Απορροφά την περιττή λιπαρότητα, φωτίζει το δέρμα, κάνεις ήπια απολέπιση και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Εμείς θα σου παρουσιάσουμε 5 πανεύκολες, γρήγορες στην προετοιμασία τους και ανέξοδες μάσκες προσώπου με πορτοκάλι. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, μπορείς να δοκιμάσεις όποια σου ταιριάζει.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

1 ) Μάσκα  

Αν δεν κάνεις σωστή διατροφή, είναι πολύ πιθανό η επιδερμίδα σου να είναι άτονη και να φαίνεται θαμπή. Μία… νόστιμη μάσκα προσώπου με πορτοκάλι που σου προτείνουμε είναι η συγκεκριμένη. Θρέφει σε βάθος το δέρμα, το τονώνει, του δίνει τη λάμψη που του λείπει, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει μια μέτρια σύσφιξη. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Θα χρειαστείς:
½ κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη,
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό από πορτοκάλι και
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Προετοιμασία και χρήση:
Σε ένα σκεύος, ρίχνεις με τη σειρά τα 3 υλικά σου. Εάν θέλεις, μπορείς το μέλι πρώτα να το έχεις θερμάνει για λίγο ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο. Ανακατεύεις καλά και η πρώτη από τις 5 σπιτικές μάσκες προσώπου με πορτοκάλι είναι έτοιμη για εφαρμογή. Σε πλυμένο και στεγνωμένο πρόσωπο, απλώνεις παντού, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Μπορείς να βάλεις και στα χείλη σου εάν θέλεις. Αναμένεις 20 λεπτά και ξεβγάζεις με άφθονο χλιαρό νερό από τη βρύση. Επαναλαμβάνεις όποτε έχεις την όρεξη, αλλά μέχρι 1 φορά την εβδομάδα.

2) Φλούδα πορτοκαλιού για την καταπολέμηση της ακμής

 

Η φλούδα από ένα πορτοκάλι μπορεί να ηρεμήσει τον ερεθισμό και την παραγωγή επιπλέον σμήγματος. Οπότε κι αποτελεί έναν τρόπο για να απαλλάσσεσαι από τα σπυράκια στο πρόσωπό σου ή ακόμα και στο σώμα σου, π.χ. στην ωμοπλάτη.

Χρήση:
Ακουμπάς ένα κομμάτι από τη φλούδα του πορτοκαλιού με την εσωτερική πλευρά του. Το αφήνεις για τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας. Έπειτα, ξεπλένεις την περιοχή με λίγο δροσερό νερό. Σε λίγη ώρα θα δεις το σπυράκι ή τα σπυράκια σου να φεύγουν ή έστω να μειώνονται και να μην είναι πεταχτά για αρχή. Μάλιστα, μπορεί να τα δεις να πετάγονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να πρέπει απαλά και με ένα βαμβάκι στα δάχτυλα να τα πιέσεις.

3) Ενυδατική, χαλαρωτική μάσκα ομορφιάς, ιδανική για ξηρό δέρμα

Πρόκειται για μία εξαιρετική από τις μάσκες προσώπου με πορτοκάλι που έχουμε να σου δείξουμε. Ευρύτατα χρησιμοποιημένη. Με πολύ καλά αποτελέσματα που συνοψίζονται ως εξής: ενυδάτωση σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ανάκτηση της χαμένης ενυδάτωσης από δέρματα ξηρά, παροχή αίσθησης χαλάρωσης και ευφορίας. Τέλος, κάνει το πρόσωπο να λάμπει δίχως να το βαραίνει.

Θα χρειαστείς:

1 μικρό μήλο, καθαρισμένο και πολτοποιημένο,
3 κουταλιές της σούπας από χυμό πορτοκαλιού,
½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και
½ κουταλάκι του γλυκού αφέψημα από φασκόμηλο.

Προετοιμασία και χρήση:

Σε ένα μπολ, τοποθετείς και ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά σου. Για να φτιαχτεί μία από τις πιο όμορφες και αγνές σπιτικές μάσκες προσώπου με πορτοκάλι χρειάζεται να τα ανακατέψεις έως ότου ομογενοποιηθούν. Πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και το στεγνώνεις ταμποναριστά. Απλώνεις με καθαρά χέρια παντού τη μάσκα αυτή, όχι όμως στα μάτια. Στα χείλη σου μπορείς επίσης να βάλεις. Την αφήνεις να δράσεις από 20 έως ακόμα και 45 λεπτά, ανάλογα του διαθέσιμου χρόνου σου. Ξεπλένεις με μπόλικο δροσερό νερό. Στεγνώνεις το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα χωρίς να την τρίβεις. Μπορείς να τη χρησιμοποιείς 1 με 2 φορές το μήνα.

4) Απολέπιση, λεύκανση και λάμψη με 2 μόλις υλικά

Ο συνδυασμός δύο και μόνων υλικών, που έχεις στην κουζίνα σου, μπορεί να σου εγγυηθεί καθαρό δέρμα. Μια επιδερμίδα που λάμπει και φαίνεται από χιλιόμετρα… περιποιημένη!

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρικής και
1 κουταλιά της σούπας χυμό από πορτοκάλι (φρέσκο).
Προετοιμασία και χρήση:
Σε ένα μικρό δοχείο, αναμειγνύεις τα δύο αναφερόμενα υλικά. Από μόνα τους θα σου φτιάξουν μια υπέροχη μάσκα. Την εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, όχι στα μάτια και τα χείλη. Μπορείς να βάλεις και στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Την αφήνεις να δράσεις για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις με χλιαρό κι έπειτα με δροσερό νερό. Απλώνεις λίγη από την ενυδατική σου. Επαναλαμβάνεις μέχρι 1 φορά ανά 10 ημέρες.

Συμβουλές:
Στην αρχή ίσως νιώσεις μια ήπια αίσθηση τσιμπήματος. Μην ανησυχήσεις! Αν θέλεις να επιτύχεις καλύτερη απολέπιση, κάνε λίγο μασάζ με την κρέμα και τα δάκτυλά σου. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα χρειαστεί να την αφήσεις σίγουρα για λιγότερο χρονικό διάστημα.

5) Εύκολη μάσκα με μόνο 2 υλικά για εβδομαδιαίο καθαρισμό, ενυδάτωση και τόνωση
Για να μην τα πολυλογούμε, η εν λόγω μάσκα εγγυάται όσο λέει ο… τίτλος της παραπάνω!

Θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι του γλυκού από έλαιο καρύδας και
2 κουταλάκια του γλυκού από πολτό πορτοκάλι (όχι χυμό).

Προετοιμασία και χρήση:

Πολύ απλά, κόβεις λίγο πορτοκάλι και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Το ανακατεύεις με το λάδι καρύδας και μία τέλεια από τις μάσκες προσώπου με πορτοκάλι είναι έτοιμη για χρήση! Σε στεγνό και πλυμένο πρόσωπο, με καθαρά χέρια, την απλώνεις παντού. Βάζεις και στα χείλη, αλλά δεν βάζεις φυσικά γύρω από τα μάτια. Περιμένεις από 20 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χρόνο έχεις να διαθέσεις. Την ξεπλένεις με μπόλικο χλιαρό κι ύστερα δροσερό νερό. Σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα. Επαναλαμβάνεις εβδομαδιαίως.

www.dynamikhgynaika.gr

Έλαιο πορτοκαλιού. Ενίσχυση και κολλαγόνο

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Νερό πορτοκαλιού. Επανόρθωση-λάμψη-εξάλειψη πανάδων.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr