Φρούτα με κουκούτσι: Τι ξεχωριστό προσφέρουν στον οργανισμό μας;

Φρούτα με κουκούτσι: Τι ξεχωριστό προσφέρουν στον οργανισμό μας;

Φρούτα με κουκούτσι: Τι ξεχωριστό προσφέρουν στον οργανισμό μας;
Και ποιος δεν αγαπά τα φρούτα. Τα φρούτα είναι συνδεδεμένα στη συνείδησή μας με την καλή υγεία μας και με πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας. Τα φρούτα είναι πολλά και ευτυχώς η φύση δεν μας επιτρέπει να τα βαρεθούμε αφού υπάρχουν πολλές ποικιλίες και είδη φρούτων για διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Υπάρχει και μια ειδική κατηγορία για τα φρούτα, η οποία δεν είναι άλλη από αυτά με κουκούτσι ή αλλιώς stone fruits, τα οποία παρέχουν ιδιαίτερα οφέλη στον οργανισμό μας. Αυτά τα φρούτα είναι τα ροδάκινα, τα μάνγκο, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και άλλα και ανήκουν στα καλοκαιρινά φρούτα, έχοντας στο κέντρο τους ένα κουκούτσι.

Αυτά τα είδη φρούτων, περιέχουν αρκετό νερό συνήθως, ενώ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διαθέτουν έντονο χρώμα. Τα συστατικά τους, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης. Επιπλέον, το κουκούτσι είναι η αιτία που τα περισσότερα φρούτα έχουν έντονο και ευχάριστο χρώμα.

Μπορεί τα φρούτα με κουκούτσι να είναι γλυκά στη γεύση, ωστόσο είναι χαμηλά σε θερμίδες και μπορούν να μας βοηθήσουν στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Αυτό συμβαίνει καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να έχουμε το αίσθημα του κορεσμού πολύ γρηγορότερα ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα:

Βερίκοκα και μάνγκο: Περιέχουν Β-Καροτίνη, δηλαδή ένα είδος της βιταμίνης Α, το οποίο βελτιώνει την όρασή μας.

Κεράσια και δαμάσκηνα: Περιέχουν ανθοκυανίνες και φλαβονοειδή. Τα δύο αυτά συστατικά, καταπολεμούν τις ασθένειες και τα βρίσκουμε κυρίως στα φρούτα και λαχανικά που έχουν σκούρο χρώμα. Επίσης, μας προστατεύουν από προβλήματα της καρδιάς και από την εμφάνιση του διαβήτη.

Ροδάκινα και νεκταρίνια: Πλούσια σε βιταμίνη C, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον αυτά τα φρούτα βοηθούν στην αντιμετώπιση των κυτταρικών βλαβών και την παραγωγή κολλαγόνου του οργανισμού μας, βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τη νεότητά μας.

www.newwoman.gr

 

Σαπούνι θαλασσινό Marine. Για έντονα προβλήματα κυτταρίτιδας χωρίς ραγάδες.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

24ωρη Κρέμα σύσφιξης με γάλα γαϊδούρας .

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Διαβάστε ακόμα