Άλλες χρήσεις για Αιθέρια έλαια

Άλλες χρήσεις για Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια
Όπως όλες μας, έτσι κι εγώ λατρεύω να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα και να βρίσκω τρόπους να τα εφαρμόζω στην καθημερινή μου ζωή. Τα Αιθέρια έλαια είναι μια από τις καινούργιες μου αγάπες και, με τους παρακάτω τρόπους, τα έχω εισάγει στην περιποίησή μου. Έτσι, με φυσικό τρόπο, ανακάλυψα πως μπορώ να σώσω την ξεραμένη μάσκαρά μου, να απομακρύνω κάποιο ενοχλητικό σπυράκι, να φρεσκάρω την αναπνοή μου και να δημιουργήσω ένα μυρωδάτο scrub! Θέλεις να μάθεις τον τρόπο;

Αιθέριο έλαιο Λεβάντας για την μάσκαρά σου
Αυτό το κόλπο με έχει ενθουσιάσει: Τρεις σταγόνες αιθέριου έλαιου λεβάντας μέσα στο σωληνάριο της μάσκαρα, μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο ζωής της για δυο με τρεις εβδομάδες! Καλό θα ήταν να μην προσθέσεις περισσότερο από τρεις σταγόνες γιατί θα αλλοιώσεις τη σύνθεση του προϊόντος σε βαθμό που δε θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, καλύτερα μην προσθέσεις κάποιο άλλο αιθέριο έλαιο, αφού το προϊόν θα χρησιμοποιείται στα μάτια σου – χρειάζεται ένα ιδιαίτερα ελαφρύ έλαιο και η λεβάντα είναι ιδανική χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές της.

Αιθέριο έλαιο Λεβάντας για τα σπυράκια σου
Το Αιθέριο έλαιο Λεβάντας κάνει θαύματα και στα ενοχλητικά σπυράκια. Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, έχει παρόμοιες ιδιότητες με το tea tree oil, αλλά είναι πιο ευγενικό με το δέρμα. Ηρεμεί την ερεθισμένη περιοχή και καθαρίζει από μικρόβια και βακτηρίδια. Το χαλαρωτικό άρωμά της θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς ευχάριστα και το πρωί το σπυράκι σου θα έχει κάνει φτερά!

Μέντα για φρέσκια αναπνοή
Λατρεύεις τα στοματικά διαλύματα αλλά δεν σε συναρπάζει η ιδέα της χρήσης χημικών; Λίγο αιθέριο έλαιο μέντας διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό θα σου δώσει το φυσικό υποκατάστατο που χρειάζεσαι. Η φρεσκάδα της μέντας θα σε συντροφεύσει για αρκετή ώρα και η αίσθηση δροσιάς θα σε απογειώσει!

Αιθέριο έλαιο Λεμονιού για Απολέπιση Σώματος
Γιατί να ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα για να αγοράσεις ένα πολυτελές απολεπιστικό σώματος, όταν μπορείς να φτιάξεις ένα μόνη σου με τα μισά λεφτά; Μια φυσική λύση είναι να ανακατέψεις σε ένα μπολ είκοσι σταγόνες αιθέριο έλαιο Λεμόνι με μισή κούπα μαύρη ζάχαρη και μισή κούπα λάδι καρύδας και να απολαύσεις ένα φυσικό scrub που μυρίζει υπέροχα και θρέφει την επιδερμίδα σου.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι σ’ ότι αφορά στα αιθέρια έλαια, η ποιότητα είναι μεγάλης σημασίας. Διάλεξε οργανικά προϊόντα που είναι ασφαλή για απευθείας χρήση στο δέρμα και θα σου προσφέρουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις πρώτα τα αιθέρια έλαια σε μια μικρή περιοχή στο δέρμα σου για να ελέγξεις τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Βέρα Ξηρουχάκη
everywoman.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr