Μαύροι κύκλοι: Τα «γιατροσόφια» που κάνουν θαύματα

Μαύροι κύκλοι: Τα «γιατροσόφια» που κάνουν θαύματα

Αν το μελανό σημείο στην όψη σας είναι οι μαύροι κύκλοι, οι παρακάτω φυσικές θεραπείες μπορούν να τους κάνουν αόρατους.

«Κλέβουν» τη φρεσκάδα από την όψη και την κάνουν να φαίνεται κουρασμένη και εξαντλημένη. Οι μαύροι κύκλοι είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς της ομορφιάς και συχνά αποτελούν τον κύριο λόγο υπερχρήσης προϊόντων κάλυψης.

Μερικές από τις κύριες αιτίες των μαύρων κύκλων είναι η κληρονομικότητα, η γήρανση, το ξηρό δέρμα, το παρατεταμένο κλάμα, η εργασία για πολλές ώρες σε υπολογιστή, η ψυχική ή σωματική καταπόνηση, η έλλειψη ύπνου και η ανθυγιεινή διατροφή. Μαύρους κύκλους μπορεί να εμφανίσουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Ωστόσο, μπορούν εύκολα να απαλλαγούν από αυτούς, χρησιμοποιώντας μερικά εύκολα, αλλά αποτελεσματικά «γιατροσόφια».

Αγγούρι

Το «κλασικό» αγγούρι έχει λευκαντικές και ήπιες στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν στη φυσική διόρθωση των μαύρων κύκλων, ενώ επιπλέον παρέχουν ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Κόψτε ένα φρέσκο αγγούρι σε φέτες και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετήστε τις φέτες πάνω από στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για περίπου 10 λεπτά. Πλύνετε την περιοχή με νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα.

Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε το χυμό αγγουριού με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να εφαρμόσετε το μείγμα στην προσβεβλημένη περιοχή. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία καθημερινά για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ωμές πατάτες

Οι ωμές πατάτες περιέχουν λευκαντικές ουσίες που μπορούν να «φωτίσουν» τους μαύρους κύκλους και να απαλλαγούν από το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

Τρίψτε ένα ή δύο ωμές πατάτες για να βγάλουν το χυμό τους, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το πάνω από στα κλειστά μάτια σας. Αφήστε τον να δράσει για 10 έως 15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά τα βλέφαρά σας με δροσερό νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

Αντί του χυμού πατάτας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χοντρές φέτες πατάτας.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν λευκαντικές ιδιότητες που μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας με μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Πιέστε απαλά το μείγμα αυτό στους μαύρους κύκλους και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό. Ακολουθήστε τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.

Μπορείτε, επίσης. να πιείτε ένα ποτήρι χυμό ντομάτας με μερικά φύλλα μέντας, χυμό λεμονιού και αλάτι. Για μέγιστα αποτελέσματα, φροντίστε να πίνετε αυτό το χυμό αμέσως μετά την παρασκευή του. Πιείτε μία ή δύο φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα.

www.liveit.gr

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Αιθέριο έλαιο κρίνου. Ρυτίδες ματιών-λεύκανση.

Αιθέριο έλαιο κρίνου. Ρυτίδες ματιών-λεύκανση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr