DIY: Καθαριστικό προσώπου με μάραθο και θυμάρι

DIY: Καθαριστικό προσώπου με μάραθο και θυμάρι

Έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Ο καθημερινός καθαρισμός της σας προκαλεί ερεθισμό; Δοκιμάστε ένα ήπιο καθαριστικό από φυσικά υλικά.

Ο μάραθος έχει χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για την πέψη και ως ήπιο διουρητικό, αλλά ως εκχύλισμα, οι σπόροι του μπορούν να προσφέρουν ήπιο καθαρισμό και τόνωση στο δέρμα και να συμβάλλουν στη μείωση του οιδήματος και του επιφανειακού ερεθισμού. Από την άλλη πλευρά, το θυμάρι, το οποίο χρησιμοποιείται σε αντισηπτικά παρασκευάσματα, είναι ένα πολύ καλό στυπτικό (ελαττώνει τις παθολογικές εκκρίσεις). Όλα τα παραπάνω οφέλη μπορείτε να τα αποκομίσετε συνδυάζοντας τα δύο αυτά υλικά για να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό προσώπου.

Υλικά

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τριμμένο (ή 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο)

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένα

1/2 φλιτζάνι βραστό νερό

Χυμό μισού λεμονιού

Παρασκευή

Ανακατέψτε το θυμάρι και τους σπόρους μάραθου σε ένα μπολ και καλύψτε με το με βραστό νερό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε το και βάλτε το υγρό σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στο ψυγείο

Tip. Επειδή αυτό το καθαριστικό είναι πολύ ήπιο, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε πρωί. Βρέξτε το πρόσωπο και το λαιμό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι και ξεπλύντε.

www.liveit.gr

Διφασικό Ενισχυμένο Βιολογικό Ντεμακιγιάζ Αντιγήρανσης.

Με βιολογικό λάδι Ελιάς, Kαλέντουλα & εκχύλισμα Αλόης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr