Υγιεινό ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες – Πείτε αντίο στις τύψεις!

Υγιεινό ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες – Πείτε αντίο στις τύψεις!

Για τους φανατικούς του ψωμιού, αλλά και του σπιτικού φαγητού, η συνταγή αυτή, θα σας λύσει τα χέρια, καθώς δεν καθόλου δύσκολη στην εκτέλεσή της, και σίγουρα θα τη λατρέψετε αφού δεν περιέχει υδατάνθρακες, γλουτένη και θερμίδες!
Είναι το αγαπημένο ψωμί-σύννεφο ή αλλιώς cloud-bread! Είναι ελαφρύ, αφράτο, και δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Για την ακρίβεια, δεν θέλει ούτε αλεύρι, ούτε μαγιά, ούτε ζάχαρη ή αλάτι! Χρειάζεται μόνο τρία απλά υλικά και είναι ιδανική επιλογή ακόμα και για όσους ακολουθούν διατροφή Keto ή Paleo, αλλά και για όσους απλά θέλουν να προσέξουν λιγάκι.

Πέραν των τριών υλικών, μπορούμε να προσθέσουμε μέλι, μπανάνα, αβοκάντο, ή όποιο άλλο υλικό μας αρέσει, ώστε να δημιουργήσουμε το ψωμί της επιλογής μας .

Η βασική συνταγή είναι:

2-3 αυγά

3 κουταλιές cottage cheese ή τυρί κρέμα τύπου

1/4 του κουταλιού κρέμα ταρτάρ

 

Επί το έργον:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί μέχρι να γίνουν ένα.

Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ταρτάρ και τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη μαρέγκα.

Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι, μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες μερίδες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.

www.dogma.gr

Επειδή κάποιοι ή κάποιες μπορεί να μην γνωρίζετε τι είναι το ταρτάρ, σας έχουμε εδώ κάποιες πληροφορίες που θα σας διαφωτίσουν πλήρως 

 

Κρέμα ταρτάρ -Τι είναι και πού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε

Ξέρουμε ήδη ότι πολλά προϊόντα μαγειρικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πολλά άλλα πράγματα, οικιακά και χρηστικά.

Μερικά από αυτά είναι το λεμόνι, το ξύδι, η μαγειρική σόδα και πολλά άλλα.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η κρέμα ταρτάρ.

Τι είναι όμως αυτή η κρέμα;

Η κρέμα ταρτάρ ή αλλιώς κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο είναι όξινο άλας. Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ έχει μορφή σκόνης.

Έχει πολλές χρήσεις, κυρίως στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική και βοηθάει να δοθεί όγκος στην μαρέγκα και πιο κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως είναι η καραμέλα και το παγωτό.

www.bovary.gr

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων απο τα mystikaomorfias.gr.

Δισκία Κουρκουμά

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα