Μπαχαρικά από την Κουζίνα σας με Απίστευτες Θεραπευτικές Ιδιότητες

Μπαχαρικά από την Κουζίνα σας με Απίστευτες Θεραπευτικές Ιδιότητες

Η κανέλα περιέχει με σημαντικά αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.
Ο κουρκουμάς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά την οστεοαρθρίτιδα.
Ο κρόκος αποτελεί το ισχυρότερο φυτικό αντικαταθλιπτικό.

Είτε φρέσκα είτε σε σκόνη, αυτά τα μπαχαρικά πρέπει να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα σας αλλά και στο φαρμακείο σας!

Οι ιδιότητες των παρακάτω μπαχαρικών δεν περιορίζονται μόνο στο να προσθέτουν επιπλέον νοστιμιά στο φαγητό σας. Πέρα από αυτό, μπορούν να καταπολεμήσουν τις φλεγμονές, να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία και να βάλουν φρένο μέχρι και στον καρκίνο.

Κανέλα Η κανέλα περιέχει σημαντικά αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά, άλλωστε, συμβάλλουν στην καταπολέμηση ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος. Επιπλέον, η κανέλα είναι ένα ισχυρό όπλο ενάντια στα καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Δοκιμάστε την: Οι μοναδικές της θεραπευτικές ιδιότητες και η ιδιαίτερη γεύση της αρκούν για να της δώσετε μια θέση στο τραπέζι σας. Πασπαλίστε λίγη κανένα στο αφρόγαλα του καπουτσίνο ή σε ένα φρέσκο φρούτο. Εναλλακτικά, πρόσθεστε την στο κρέας, τα λαχανικά και τις κόκκινες σάλτσες. Πόση να καταναλώσετε: ¼ κ.γ. την ημέρα.

Θυμάρι Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του θυμαριού το έχουν βάλει σε περίοπτη θέση και στα επιστημονικά εργαστήρια. Αυτό που μάλλον αγνοείτε είναι το έχετε ήδη στο μπάνιο σας ως συστατικό του στοματικού διαλύματος σας. Πέρα από τη στοματική σας υγιεινή, το θυμάρι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ ενδυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής. Δοκιμάστε το: Οπως η κανέλα, έτσι και το θυμάρι ταιριάζει σχεδόν με όλα, ενώ αποτελεί ιδανικό καρύκευμα για τις σαλάτες σας. Σε συνδυασμό μάλιστα με το λεμόνι, μπορεί να προστεθεί σε πολλά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Πόσο να καταναλώσετε: 1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι, 3 φορές την εβδομάδα.

Κουρκουμάς Η κουρκουμίνη, το βασικό συστατικό του κουρκουμά, χρησιμοποιείται σε νέες αντικαρκινικές θεραπείες, ενώ είναι ευρέως γνωστές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές της οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας). Παράλληλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά την οστεοαρθρίτιδα και εμποδίζει την αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και του σακχάρου στο αίμα. Δοκιμάστε τον: Προσθέστε λίγο στις φακές σας ή κάντε ένα αφέψημα με ένα μικρό φρέσκο κομμάτι που θα βάλετε σε καυτό νερό για 15 λεπτά. Πόσο να καταναλώσετε: Αρκεί 1 κ.γ., 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Κρόκος Αποτελεί το ισχυρότερο φυτικό αντικαταθλιπτικό ενώ βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες αυξάνοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Πέρα από τα παραπάνω, προστατεύει τα μάτια σας μιας και επιβραδύνει την εξέλιξη των εκφυλιστικών ασθενειών των ματιών. Δοκιμάστε τον: Διαλύστε 2-3 κλωστές σε μία κούπα ζεστό νερό ή προσθέστε λίγο κρόκο στο ρύζι, το κοτόπουλο ή τα θαλασσινά σας. Πόσο να καταναλώσετε: 1/8 κ.γ. μία φορά την εβδομάδα.
Χρειάζονται 85.000 λουλούδια για να συγκομισθεί ένα κιλό από φρέσκα στίγματα κρόκου.

/spirossoulis.com

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς (σκόνη)

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Δισκία Κουρκουμά

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Κρόκος Κοζάνης

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr