Πόνοι Περιόδου: Πώς να ανακουφιστείτε φυσικά χωρίς να πάρετε φάρμακα

Πόνοι Περιόδου: Πώς να ανακουφιστείτε φυσικά χωρίς να πάρετε φάρμακα

 

Πώς να ανακουφιστείτε από τους πόνους περιόδου χωρίς να πάρετε φάρμακαq

Η περίοδος μας βασανίζει όλες. Άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, τις δύσκολες μέρες του μήνα πέφτουμε στο κρεβάτι του πόνου θυμίζοντας την Μάρθα Βούρτση σε ταινία του Καμπανέλη.

Η χρήση φαρμακευτικής αγωγής, ωστόσο, δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση ειδικά εάν γίνεται συστηματικά και υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο. Καλό είναι, και όποτε μπορούμε, να την αντικαθιστούμε με φυσικούς τρόπους. Οι πόνοι περιόδου μπορούν να καταπολεμηθούν και με διαφορετικούς τρόπους χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας.

Βάλτε κάτι ζεστό στην κοιλιά σας

Μια ζεστή κομπρέσα ή μια θερμοφόρα στην περιοχή της κοιλιάς ή στη μέση δίνουν στο σώμα τη ζεστασιά που χρειάζεται. Η θερμότητα χαλαρώνει τους μυς, διευκολύνει την έμμηνο ρύση και ελαχιστοποιεί τους πόνους και τις κράμπες. Αντί για θερμοφόρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο μπουκάλι με ζεστό –και όχι καυτό- νερό τυλιγμένο με ένα λεπτό πανί. Επίσης, το ζεστό μπάνιο βοηθάει να νιώσετε καλύτερα έστω και για λίγο.

Ασκηθείτε… ήπια

Λίγο χαλαρό περπάτημα θα βοηθήσει τη ροή του αίματος να αυξηθεί ενώ οι ενδορφίνες που εκρήγνυνται από την γυμναστική λειτουργούν ως φυσικό αναλγητικό και ανακουφίζουν από τον πόνο. Εκτός από το περπάτημα και κάποιες ήπιες γυμναστικές ασκήσεις, μια καλή λύση για τους πόνους της περιόδου είναι η γιόγκα. Οι παρακάτω κινήσεις θα σας ανακουφίσουν άμεσα και θα μετατρέψουν τις «δύσκολες» μέρες σε εύκολες.

Φάτε σωστά

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, ψευδάργυρο, Ω3 και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που χαλαρώνουν τους μυς και ανακουφύχουν από τον πόνο. Με λίγα λόγια, βάλτε στη διατροφή σας τα φρούτα και τα λαχανικά. Συμπληρώστε με γάλα, τυρί, κοτόπουλο, ψάρι, ρεβίθια και μοσχάρι. Φροντίστε τα πιάτα να είναι ελαφριά για να αποφεύγετε το πρήξιμο.

Πες «ναι» στο νερό και «όχι» στον καφέ

Η καφεΐνη και τα ανθρακούχα αναψυκτικά ενισχύουν τους πόνους και ερεθίζουν το ευαίσθητο στομάχι. Αντίθετα, το νερό ενυδατώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην καλή μας υγεία. Επίσης, αποτελεί το 75% του μυϊκού ιστού και βοηθάει στην ανακούφιση από τους πόνους.

Δοκιμάστε τα μαγικά φίλτρα της γιαγιάς

Εκτός από το κλασικό χαμομήλι που ζεσταίνει και ανακουφίζει την περιοχή της κοιλιάς, μπορείτε να δοκιμάσετε ροφήματα με κανέλα και τα βότανα λυγαριά ή αγγελική, τα οποία βράζουμε σε νερό όπως ακριβώς και το χαμομήλι.

Η κανέλα έχει σπασμολυτικές ιδιότητες και αντιμετωπίζει άμεσα τον πόνο. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να καταναλώνετε το ρόφημα κανέλας μια μέρα πριν σας έρθει η περίοδος (και φυσικά κατά τη διάρκειά της).

Η αγγελική φημίζεται ως το απόλυτο βότανο για τις γυναίκες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επώδυνη εμμηνόρρια, τις εξάψεις και τις κράμπες.

Η λυγαριά είναι ακόμα ένα εξ’ ολοκλήρου γυναικείο βότανο. Ρυθμίζει τις ανωμαλίες στον εμμηνορροϊκό κύκλο και στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και καταπραΰνει τα δυσχερής συμπτώματα της περιόδου, όπως για παράδειγμα την ακμή. Επίσης βοηθά στην ομαλή ροή και επαναφέρει την έμμηνο ρύση σε περίπτωση διακοπής χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και στην εμμηνόπαυση.

www.gossiplife.gr

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.
Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης
Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!
Λάδι κανέλας.

Αγγελική- κατά αερίων-δυσπεψίας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr