Κουρέματα που σας κολακεύουν μετά τα 40

Κουρέματα που σας κολακεύουν μετά τα 40

Έχετε φτάσει στα 40 και θεωρείτε ότι πρέπει να κάνετε πιο συντηρητικά κουρέματα; Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν καθορίζει η ηλικία το κούρεμα, αλλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Όποια κι αν είναι αυτά, αν θέλετε μια ριζική αλλαγή στο look σας, δείτε παρακάτω τα εντυπωσιακά κουρέματα που επέλεξαν 6 διάσημες και πανέμορφες σαραντάρες και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.
Κουρέματα που σας κολακεύουν μετά τα 40

Κοντό με μύτες


Τα κοντά μαλλιά προσδίδουν σεξαπίλ και μια αθλητική αύρα. Το σημαντικό είναι να τα αφήνετε ανάλαφρα και να αποφεύγετε προϊόντα όπως μους και τζελ δυνατού κρατήματος, γιατί κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν άκαμπτα. Πριν κόψετε τα μαλλιά σας να σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά σας. Εάν θεωρείτε πώς έχετε μεγάλη μύτη ένα κοντό κούρεμα μπορεί να τραβά όλα τα βλέμματα σ’ αυτή. Ταυτόχρονα, το κοντό κούρεμα τονίζει τα ζυγωματικά. Έπειτα, αν η τρίχα σας είναι χοντρή και έχετε σγουρά μαλλιά θα είναι δύσκολο να τα «δαμάσετε» στο χτένισμα του κοντού, ενώ εάν η τρίχα σας είναι πολύ λεπτή, θα δείχνουν αδύναμα.

Καρέ φιλαριστό

Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για όσες γυναίκες θέλουν να είναι σικάτες χωρίς να ταλαιπωρούνται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους. Ό,τι τύπο μαλλιών κι αν έχετε μπορείτε να κάνετε αυτό το καρέ, αν και τα κυματιστά μαλλιά θα σας πάρουν λίγη περισσότερη ώρα για να στρώσουν. Το καρέ μέχρι το πηγούνι είναι ιδανικό για μικρά και με γωνίες πρόσωπα. Εάν θέλετε να κάνετε την διαφορά με κάτι πιο εκκεντρικό, μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να σας κάνει κοντά φιλαρίσματα πίσω και πιο μακριά μπροστά.

Μακρύ καρέ με αφέλειες

Οι αφέλειες προσδίδουν νεανική νότα σε οποιοδήποτε κούρεμα. Αν μάλιστα συνδυαστούν με το καρέ αποκτάτε αμέσως ένα μοντέρνο και πολύ επαγγελματικό look, όπως αυτό της Μισέλ Ομπάμα. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να κόψει τις αφέλειες περιμετρικά του προσώπου σας και όχι ευθυγραμμισμένα. Η μακριά εκδοχή του καρέ σας δίνει δεκάδες επιλογές στο styling και αναδεικνύει ακόμα και το όμπρε στυλ βαφής, ενώ παράλληλα τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Για ένα εντυπωσιακό βραδινό χτένισμα μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με μια πρέσα ή με το πιστολάκι και όταν φτάσετε στις άκρες να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα, την οποία θα κρατήσετε για λίγα λεπτά τυλιγμένη γύρω τους, ώστε να τους δώσετε μια κλίση προς την εσωτερική πλευρά.

Στο ύψος των ώμων

Αυτό το κούρεμα είναι πάντα στιλάτο και μέσα στη μόδα. Στα θετικά του είναι ότι μπορεί να καλύψει κάθε ατέλεια. Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, επιλέξτε πολλά μήκη γύρω από το πρόσωπο ώστε να χαρίσετε την ψευδαίσθηση του όγκου. Και μην ξεχνάτε ότι τα λεπτά και ίσια μαλλιά δείχνουν πολύ αδύναμα, όταν είναι πολύ μακριά. Το μήκος αυτό έχει το πλεονέκτημα να είναι πολύ εύκολο στο χτένισμα και να σας δίνει πολλές επιλογές: από μια πρωινή αλογοουρά μέχρι μπούκλες το βράδυ. Ακόμα και η περιποίησή του δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου, σε αντίθεση με το αν είχατε μακριά μαλλιά που θέλουν περισσότερη φροντίδα και χρήση προϊόντων.

Εάν θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο στιλ χρησιμοποιήστε σίδερο για μπούκλες σε μερικές τούφες, βάλτε λίγη λακ και κουνήστε καλά τα μαλλιά. Αμέσως τα μαλλιά σας θα πάρουν όγκο και θα εντυπωσιάσετε τους πάντες!

Μακρύ και ίσιο

Άλλο ένα κούρεμα που ταιριάζει σε όσες έχουν πιο χοντρή τρίχα. Το σημαντικό είναι ο κομμωτής σας να μην αρχίσει από πολύ ψηλά το φιλάρισμα και να μην χρησιμοποιήσει ξυράφι. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε να μην δείχνουν οι άκρες σας λεπτές και αδυνατισμένες. Για όσες έχουν λεπτές γραμμές στο πρόσωπό τους ένα έξυπνο τρικ είναι να κόψουν αφέλειες και να φιλάρουν τα μπροστινά μαλλιά αρκετά, ώστε να κρύβεται το μέτωπο και η περιοχή των κροτάφων. Αν πάλι έχετε λεπτά μαλλιά προτιμήστε να κρατήσετε το μήκος τους στους ώμους και τη φράντζα καλοχτενισμένη χρησιμοποιώντας σεσουάρ.

Θέλετε ένα μυστικό για γρήγορο χτένισμα; Απλώστε μία λοσιόν που προστατεύει από τη θερμότητα και στεγνώστε τα μαλλιά σας με τη βούρτσα. Μετά χωρίστε τα σε τούφες και ισιώστε τα με το σίδερο. Κάντε τη χωρίστρα σας και χρησιμοποιήστε λίγη λακ για να κρατήσουν.

Μακρύ και κυματιστό

Πιστεύατε ότι τα μακριά μαλλιά δεν ταιριάζουν σε μεγαλύτερες ηλικίες; Κάνατε λάθος και το αποδεικνύει περίτρανα η Τζένιφερ Λόπεζ. Τα κυματιστά μαλλιά κομμένα σε μήκη δίνουν κίνηση και δείχνουν το πρόσωπο πιο ανοιχτό. Οι μεγάλες, κυματιστές μπούκλες είναι ιδανική λύση για να μαλακώσετε τις έντονες γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου. Επίσης, η φράντζα στο πλάι ή τα μαλλιά από την μια πλευρά δημιουργούν διαγώνιες κινήσεις που βοηθούν επίσης στο αποτέλεσμα, όπως και τα μεγάλα, κυματιστά layers από το ύψος του σαγονιού και κάτω.

Για να έχετε όμως, μακριά μαλλιά θα πρέπει να τα φροντίζετε ώστε να δείχνουν υγιή. Μια καλή συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε μια με δύο φορές την εβδομάδα κάποια ενυδατική μάσκα, αλλά και να κόβετε συχνά τις άκρες.

www.mama365.gr

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Καστορέλαιο 100ml

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας. Απο τα μυστικά Ομορφιάς.

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Καλλυντικό Έλαιο Καρυδας των100 ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr