Απολέπιση: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου

Απολέπιση: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου

Απολέπιση: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου
Κανονική, ξηρή, λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα; Όποιος κι αν είναι ο τύπος σου, αυτά είναι όσα πρέπει να προσέξεις

Αν ονειρεύεσαι να αποκτήσεις βελούδινο, μαλακό δέρμα, η απολέπιση είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Η απολέπιση ή αλλιώς η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας από την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: Μπορείς να κάνεις απολέπιση με φυσικό τρόπο με βούρτσες προσώπου, μικροδιαβροχοποίηση, ειδικές πετσέτες και scrub. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις χημική απολέπιση με προϊόντα που διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

 

Τα χημικά απολεπιστικά περιέχουν παρόμοιες ενώσεις με χημικά συστατικά αποφλοιώσεως όπως το άλφα και το βήτα υδροξυ οξύ, το γαλακτικό οξύ, το γλυκολικό οξύ ή το σαλικυλικό οξύ – τα οποία διαλύουν απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η χημική απολέπιση του δέρματός αφαιρεί το “νεκρό” στρώμα του δέρματος και αυτό βοηθάει το δέρμα να φαίνεται φωτεινότερο και πιο λαμπερό.

Η Dr. Robyn Gmyrek, δερματολόγος της Union Square Laser Dermatology, λέει τα πάντα για την απολέπιση και εξηγεί το τι θα πρέπει να αναζητήσεις σε ένα απολεπιστικό, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου.

Απόφυγε τα προϊόντα με υψηλές ποσότητες αλκοόλ. Αντ’αυτού, αναζήτησε συστατικά που περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως το έλαιο καρύδας ή το βούτυρο shea. Δεδομένου ότι το δέρμα σου έχει μια ροπή προς την ξηρότητα, θα πρέπει να κάνεις απολέπιση μόνο μία έως δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια να εφαρμόζεις μια καλή ενυδατική κρέμα.

Εάν έχεις λιπαρή επιδερμίδα…
Το λιπαρό δέρμα έχει μεγαλύτερη ανοχή, που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις απολέπιση μέχρι και πέντε φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το προϊόν. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν άλφα ή βήτα, σαλικυλικά ή γλυκολικά οξέα. Μετά την απολέπιση, ενυδατώσου, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις! Εάν το δέρμα σου στεγνώσει υπερβολικά, μπορεί να προκληθεί ερυθρότητα και ερεθισμός. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσεις την αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας, αφού το σώμα σου θα ανταποκριθεί στην υπερβολική ξηρότητα.

 

Αν έχεις κανονική επιδερμίδα…
Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να κάνεις απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Παρ’όλα αυτά, εάν το παρακάνεις, θα προκαλέσεις περισσότερη ζημιά παρά καλό. Κάνε απολέπιση με το χέρι σου, με μια βούρτσα ή μία πετσέτα, ή και με χημικά προϊόντα που περιλαμβάνουν κόκκους και ελαφρές ποσότητες οξέων. Ξεκίνησε αργά και δες τι μπορεί να αντέξει το δέρμα σου.

Αν έχεις μικτή επιδερμίδα…
Εάν έχεις μικτή επιδερμίδα (δηλαδή η ζώνη Τ είναι λιπαρή και τα μάγουλά σου είναι στεγνά), θα πρέπει να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος της απολέπισης στην περιοχή της ζώνης Τ. Μετά την απολέπιση, εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα σε όλο το πρόσωπο.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι:

Μην το παρακάνεις με την απολέπιση. Το δέρμα σου μπορεί να γίνει κόκκινο και να αρχίσει να ξεφλουδίζει.
Εάν έχεις χρόνια ή κυστική ακμή ή το δέρμα σου έχει φλεγμονές, μπορεί να το ερεθίσεις ακόμα περισσότερο με την απολέπιση, οπότε είναι καλύτερο να την αποφύγεις.
Πάντα ενυδατώσου μετά την απολέπιση, γιατί πρέπει να αναπληρώσεις την υγρασία που μόλις αφαίρεσες.
Πρόσεξε τα προϊόντα δέρματος που χρησιμοποιείς ήδη: Ορισμένα φάρμακα και προϊόντα χωρίς συνταγή γιατρού μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στο δέρμα σου ή το κάνουν να ξεφλουδίσει.

www.womenonly.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr