Ο χορταστικός τρόπος να επιταχύνεις τον χαμηλό μεταβολισμό σου

Ο χορταστικός τρόπος να επιταχύνεις τον χαμηλό μεταβολισμό σου

Υπάρχουν τροφές και ποτά που μπορούν να σε κάνουν να χάνεις κιλά, απλά, τρώγοντας και πίνοντας.

Ο μεταβολισμός είναι μια ακούσια βιολογική διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα σου εκτελεί όλες εκείνες τις ζωτικές λειτουργίες που σε κρατούν ζωντανό: αναπνοή, επισκευή παλιών και δημιουργία νέων κυττάρων, πέψη, αλλά και κάθε είδους βιοχημικές διαδικασίες, που εμπλέκονται στην παραγωγή και στην απελευθέρωση της ενέργειας. Πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία που, στο σύνολό της, απαιτεί μια ορισμένη κατανάλωση θερμίδων. Πόσες είναι αυτές; Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το βάρος, το φύλο, η σωματική και πνευματική δραστηριότητα και – φυσικά- η ηλικία σου.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 

Όσον αφορά στο αδυνάτισμα, πολλοί πιστεύουν ότι για να βελτιώσουν το μεταβολισμό τους και, μεταξύ άλλων, να φτάσουν στο ιδανικό σωματικό τους βάρος, αρκεί να γνωρίζουν πόσες θερμίδες χρειάζονται και να μην τις ξεπερνούν σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς όμως, το ανθρώπινο σώμα δεν ανταποκρίνεται πάντα σε τέτοιες φόρμουλες ακριβείας, επειδή όπως είπαμε εμπλέκονται δεκάδες διαφορετικές παράμετροι και εντέλει, καταλήγεις σε ασιτία χωρίς να χάνεις γραμμάριο, ενώ ταυτόχρονα, δυναμιτίζεις την ίδια την υγεία σου.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές και ποτά, που βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού (ανεξαρτήτως σωματικής δραστηριότητας ή κατανάλωσης περισσότερων θερμίδων από το κανονικό), επειδή επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης. Μ’ αυτό τον τρόπο, παράγεται υψηλότερη ενέργεια και ο οργανισμός αποβάλλει ταχύτερα και αβασάνιστα τοξίνες και περιττό λίπος.
Νερό
Η κατανάλωση αρκετών ποτηριών νερού μέσα στη μέρα, επιτρέπει στο σώμα να καίει θερμίδες με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η μεταβολική διαδικασία μέσω της σωστής ενυδάτωσης του σώματος, βοηθά επίσης στην διαρκή αποβολή τοξινών και την σωστή θρέψη των κυττάρων, τα οποία με τη σειρά τους δουλεύουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους για παραγωγή ενέργειας. Πόσα ποτήρια είναι ιδανικά; Όχι λιγότερο από 8 ημερησίως, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Καφές
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Physiology, Endocrinology and Metabolism διαπιστώνει ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και της επιτάχυνσης του μεταβολισμού. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η καφεΐνη από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει πραγματικά το μεταβολισμό του σώματός μας, γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη μια δίαιτα με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά και, φυσικά, την κατανάλωση πολύ νερού. Εάν υπερφορτώσεις τον οργανισμό σου με καφεΐνη, αλλά δεν πίνεις αρκετά νερό, για παράδειγμα, ο ίδιος ο μεταβολισμός σου περισσότερο θα υποφέρει, παρά θα βελτιωθεί, λένε οι επιστήμονες.

Κανέλα
Προσθέτοντας πολλά μπαχαρικά στη διατροφή σου πετυχαίνεις δυο πράγματα: απ’ τη μια νοστιμεύεις πολύ τα πιάτα σου και, απ’ την άλλη, ρίχνεις λιγότερο -ή καθόλου- αλάτι στα φαγητά. Και το αλάτι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο βασικότερος σύμμαχος της επιβράδυνσης του μεταβολισμού σου, εξαιτίας της κατακράτησης υγρών στο σώμα. Σύμφωνα με μια μελέτη που διενεργήθηκε από την Αμερικανική Ένωση για το Διαβήτη, από όλα τα μπαχαρικά, η κανέλα βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα λίπους στο αίμα των ασθενών που πάσχουν από διαβήτη, γεγονός που είναι ένα λαμπρό παράδειγμα βελτίωσης του μεταβολισμού.

Ο χορταστικός τρόπος να επιταχύνεις τον χαμηλό μεταβολισμό σου
Άλλες τροφές
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ενδοκρινολογίας, τροφές όπως τα αυγά, τα ψάρια και τα όσπρια επιταχύνουν τον μεταβολισμό επειδή εισάγουν στον οργανισμό μια μεγάλη ποσότητα “καθαρών” πρωτεϊνών, απαραίτητων για πολλές βιολογικές λειτουργίες. Κάποιες άλλες τροφές, όπως πράσινα λαχανικά, ντομάτες, καρότα και φρούτα, βελτιώνουν το μεταβολισμό επειδή παρέχουν το σώμα φυτικές ίνες, οι οποίες πέπτονται αργά και βοηθούν στην αφομοίωση περισσότερων θρεπτικών στοιχείων, αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας και καύσης θερμίδων.

Από: Esquire IT

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς.
Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr