Δίαιτα του αγγουριού: Πόσα κιλά χάνετε & πόσο υγιεινή είναι;

Δίαιτα του αγγουριού: Πόσα κιλά χάνετε & πόσο υγιεινή είναι;

Υπάρχουν πολλές εκδοχές της δίαιτας του αγγουριού, η οποία προκαλεί γρήγορη απώλεια βάρους.

Η συγκεκριμένη δίαιτα σας επιτρέπει να χάσετε μέχρι επτά κιλά σε επτά ημέρες.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το βασικό συστατικό της δίαιτας είναι υγιεινό, δεν μπορεί κανείς να την ακολουθήσει για μεγάλο διάστημα, καθώς οδηγεί σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και εμποδίζει τη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Τι είναι η δίαιτα του αγγουριού

Η δίαιτα του αγγουριού προκαλεί βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους μέσω της πρόσληψης λιγότερων θερμίδων. Οι περισσότερες εκδοχές της δίαιτας προβλέπουν 7-14 ημέρες αυστηρής συμμόρφωσης με τους κανόνες της και συχνά οδηγούν σε απώλεια έως και 7 κιλών. Το μότο της δίαιτας είναι «7 κιλά σε 7 μέρες».

Η δίαιτα προβλέπει την κατανάλωση αγγουριού ως βασικό συστατικό των γευμάτων σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Βασικά η δίαιτα σας αναγκάζει να αντικαταστήσετε τα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνετε με αγγούρια.

Κανόνες
Όποτε νιώθετε πείνα, η δίαιτα του αγγουριού συνιστά να καταναλώνετε μόνο αγγούρι. Δεδομένου ότι το βασικό συστατικό της δίαιτας έχει ελάχιστες θερμίδες, ακόμη και αν φάτε μεγάλη ποσότητα, δεν κινδυνεύετε να πάρετε βάρος.

Τα αγγούρια έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γι’ αυτό η δίαιτα προϋποθέτει τη συμπλήρωση των γευμάτων με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και οι ξηροί καρποί. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα ψωμί του τοστ, καστανό ρύζι και πατάτες.

Απώλεια βάρους
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι η δίαιτα του αγγουριού επιφέρει την απώλεια βάρους που υπόσχεται. Είναι όμως πιθανό να επιτυγχάνεται, καθώς οι τροφές που επιτρέπει δίνουν πολύ λίγες θερμίδες. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για περιοριστική δίαιτα, δύσκολα μπορεί να την ακολουθήσει κανείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα αγγούρι βάρους περίπου 300 γραμμαρίων δίνει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες. Ακόμη και αν κάποιος καταφέρει δηλαδή να φάει 10 αγγούρια, θα πάρει 450 θερμίδες.

Μετά τις 14 ημέρες που διαρκεί η δίαιτα, είναι πιθανό να ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, ειδικά εάν δεν τηρείτε τους γενικούς κανόνες υγιεινής διατροφής. Είναι σημαντικό να αναπτύσσετε υγιεινές πρακτικές, όπως έλεγχο των μερίδων και του θρεπτικού περιεχομένου πριν και μετά τη δίαιτα.

Διατροφική αξία
Τα αγγούρια είναι πλούσια σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες C και K, αλλά και κάλιο.

Δεν περιέχουν όμως ασβέστιο, λιπαρά, φυτικές ίνες, σίδηρο, βασικές πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι η δίαιτα επιτρέπει μικρές ποσότητες πρωτεϊνούχων τροφών, μπορεί να μην καταφέρετε να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες λόγω των σχετικών περιορισμών.

Συμπερασματικά, η δίαιτα του αγγουριού δεν είναι ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα και σίγουρα δεν μπορείτε να την ακολουθήσετε για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών.

Πηγή:www.onmed.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

Αιθέριο έλαιο κύμινο. Το αναλγητικό, το λιποδιαλυτικό.

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr