Ποια βιταμίνη μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο

Ποια βιταμίνη μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο

Ποια βιταμίνη μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο 

Η πρόσληψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σχετιζόταν με μείωση της θνησιμότητας από κάθε είδος καρκίνου κατά 13% σύμφωνα με νέα έρευνα

Τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο φαίνεται να μειώνει η βιταμίνηD, σύμφωνα με τρεις νέες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο.

Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε, από το Πανεπιστήμιο Michigan State και το Ιατρικό Κέντρο Hurley, σε σχεδόν 80.000 ενήλικες καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η πρόσληψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σχετιζόταν με μείωση της θνησιμότητας από κάθε είδος καρκίνου κατά 13%.

«Το κυριότερο μήνυμα αυτών των ευρημάτων είναι πως η βιταμίνη D μπορεί να είναι ωφέλιμη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D για τουλάχιστον τρία χρόνια σε κάθε μορφή είχαν σημαντικά χαμηλότερο αριθμό θανάτων που προήλθαν από καρκίνο», δήλωσε ο Δρ. Tarek Haykal επικεφαλής του Πανεπιστημίου Michigan State.

Στη δεύτερη μελέτη ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Μαδρίτης βρήκαν πως ο συνδυασμός πρόσληψης ενός χαπιού βιταμίνης D και στατινών είχε συσχετιστεί με μείωση κατά 38% των θανάτων από Καρκίνο του Προστάτη. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η βιταμίνη D και οι στατίνες δρούσαν ανεξάρτητα καταλήγοντας πως ο συνδυασμός τους ενίσχυε την επιβίωση των πασχόντων.

Η τρίτη μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Ινστιτούτου για τον Καρκίνο Allegheny Health Network και έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης D διπλασίαζε τον κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος, ενώ αύξανε και τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Ζούμε σε μία μοντέρνα κοινωνία με διαρκώς επιταχυνόμενους ρυθμούς ζωής. Οι άνθρωποι σπαταλούν σημαντικό μέρος του χρόνου τους στο κτίριο της δουλειάς τους και έχουν πολύ λιγότερο χρόνο για χαλάρωση στη φύση και τον ήλιο, έτσι τα περιστατικά έλλειψης βιταμίνης D είναι όλο και περισσότερα», είπε από την πλευρά του ο Δρ. Shifeng Mao από το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο Allegheny Health Network.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα πώς η βιταμίνη D πολεμά τον καρκίνο αλλά ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ενός ενζύμου που αποτοξινώνει φυσικά οξέα στο σώμα. Η μείωση της ισχύος αυτών των οξέων ενδεχομένως παρεμποδίζει την πρόκληση βλάβης στα εσωτερικά όργανα, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Πηγή: ygeiamou

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα