Ψύχος εντός, καύσωνας εκτός: οδηγός επιβίωσης της επιδερμίδας σας

Ψύχος εντός, καύσωνας εκτός: οδηγός επιβίωσης της επιδερμίδας σας

Οι συμβουλές ομορφιάς για τις καθημερινές ώρες εντός και εκτός γραφείου, εν μέσω καλοκαιριού.
Για πολλές εργαζόμενες γυναίκες, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα άφθαστο όνειρο, με τις ανάγκες της δουλειάς να τις υποχρεώνουν να μένουν στην πόλη ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι όλη τη θερμή σεζόν, επί οκτώ και πλέον ώρες την ημέρα βρίσκονται κάτω από ένα κλιματιστικό στο φουλ και τις υπόλοιπες, υπό συνθήκες διαρκούς καύσωνα. Πόσο επηρεάζει αυτό την επιδερμίδα; Και ποιες είναι οι λύσεις προστασίας από αυτό το αδυσώπητο limit up-limit down της θερμοκρασίας -εντός και εκτός γραφείου;

«Σιβηρία» εντός

Ο παγωμένος αέρας του κλιματιστικού αφυδατώνει σφοδρά την ευαίσθητη επιδερμίδα. Και είναι κάτι που το αισθάνεστε μετά από λίγες ώρες: τράβηγμα, ξηρότητα, ευαισθησία, έλλειψη φυσικής υγρασίας. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όσο πιο στεγνό παραμένει το δέρμα τόσο πιο σύντομα θα αποτυπωθούν τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

– Οι λύσεις: Διαρκής και σωστή ενυδάτωση καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από το να πίνετε διαρκώς μικρές γουλιές νερού (σε ένα εργασιακό οχτάωρο υπολογίστε δύο λίτρα) και να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά στο μεσημεριανό γεύμα, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια κρέμα προσώπου. Ξεκινήστε από το πρωί, πριν φύγετε για τη δουλειά, και εφαρμόστε ακόμη μια φορά στο μέσον της ημέρας. Επαναλάβετε την εφαρμογή το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο. Αναζητήστε φόρμουλες που περιέχουν συστατικά τα οποία φυλακίζουν την υγρασία στην επιδερμίδα, όπως γλυκερίνη, φυτικά έλαια και λιπαρά οξέα. Καλό είναι να επενδύσετε και σε ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου, ψεκάζοντας το πρόσωπο κάθε φορά που το νιώθετε να «τραβάει».

«Σαχάρα» εκτός
Κάθε επιδερμίδα, ακόμη και η πιο νεανική και ανθεκτική, όταν βρεθεί σε περιβάλλον καύσωνα εμφανίζει αισθητή έλλειψη υγρασίας, ενοχλητικό τράβηγμα και ερυθρότητα. Και συνδυαστικά με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας -από τον κλιματισμό του γραφείου στον δρόμο- τα συμπτώματα μπορεί να επηρεάσουν σφοδρά εκείνες ειδικά τις επιδερμίδες που είναι ευαίσθητες και λίγο πιο ώριμες, οδηγώντας σε πιο εμφανή ξηρότητα και ορατές ρυτίδες.

– Οι λύσεις: Μισή ώρα πριν το σχόλασμα, απλώστε ένα αντηλιακό προσώπου με υψηλό SPF. Μόλις φτάσετε σπίτι, κάντε έναν καλό καθαρισμό με μια λοσιόν που περιέχει ήπια απολεπιστικά και πλήρως θρεπτικά συστατικά -όπως το μέλι και η αλόη- για να απομακρύνετε ρύπους και μακιγιάζ. Ξεβγάλτε με δροσερό νερό και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο, με βασικά συστατικά τη λεβάντα, τη βιταμίνη E, την προβιταμίνη Β5 και την αλόη, που ηρεμούν την ερεθισμένη επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν και επαναφέρουν την φυσική υγρασία και την ελαστικότητα της.

> Και κάτι ακόμη: οι περισσότερες από εσάς πιστεύουν λανθασμένα πως τα προϊόνταafter sun είναι χρήσιμα μόνο για όσες έχουν πάει παραλία. Εμείς, προτείνουμε να τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση όλο το καλοκαίρι, ακόμη και όταν είστε στην πόλη. Μια φόρμουλα που περιέχει γιαούρτι (φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών) αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας καταπραΰνοντας άμεσα την κοκκινίλα (ερύθημα) και την αίσθηση καψίματος.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ

www.clickatlife.gr

Λάδι Φραμπουαζ ή Σμέουρο. Το λάδι με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας και ισχυρή αντιρυτιδική δράση!

Τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr