Περιποίηση για πρησμένα μάτια

Περιποίηση για πρησμένα μάτια

Ξυπνάς το πρωί και τις περισσότερες φορές τα μάτια σου είναι πρησμένα; Είναι μια ένδειξη για πιθανή κατακράτηση υγρών.

Tο καλύτερο είναι να αποφεύγεις το αλκοόλ, τον καφέ, το κάπνισμα (έστω και παθητικά) και τα πολύ αλατισμένα τρόφιμα. Εξίσου σημαντικό για μάτια ξεκούραστα είναι ο επαρκής ύπνος αλλά και ο ύπνος σε σωστές ώρες.

Και φυσικά μην αμελείς την περιποίηση της γύρω περιοχής των ματιών σου.
Η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο (γύρω από την περιοχή των ματιών) είναι πολύ λεπτή κι ευαίσθητη, πράγμα που σημαίνει ότι σημάδια του χρόνου και της κούρασης αποτυπώνονται και με το πέρας του χρόνου γίνονται όλο και πιο έντονα.

Τι να κάνω για τα πρησμένα μάτια μου;
Κομπρέσες με χαμομήλι. Το χαμομήλι χαρακτηρίζεται από αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση, καθώς και από καταπραϋντικές ιδιότητες.

Σε 100ml βραστό νερό ρίχνω 1 κ.σ. χαμομήλι και κλείνω με ένα καπάκι. Αφήνω για 10 λεπτά και στη συνέχεια φιλτράρω. Περιμένω έως ότου αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα τοποθετώ λίγο από το αφέψημα χαμομηλιού επάνω σε γάζες ή δίσκους ντεμακιγιάζ και καλύπτω τα μάτια/ βλέφαρα για 10-15’.

Κομπρέσες με πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει τεΐνη (για τον καφέ αντίστοιχα: καφεΐνη) και αυτό που προσφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία μειώνοντας το πρήξιμο.

Ακολουθώ την ίδια διαδικασία για να φτιάξω το αφέψημα, με τη διαφορά πως αντί χαμομηλιού, εδώ χρησιμοποιώ 1 κ.σ. πράσινο τσάι. Αφού κρυώσει, τοποθετώ μερική ποσότητα επάνω σε γάζες ή δίσκους ντεμακιγιάζ για να εφαρμόσω κομπρέσες ματιών για επίσης 10-15΄.

Κομπρέσες με κρύο γάλα. Το κρύο γάλα συστέλλει και αυτό τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο.

Ρίχνω κρύο γάλα επάνω σε γάζες ή δίσκους ντεμακιγιάζ και στραγγίζω ελαφρά. Εφαρμόζω τις κομπρέσες στα μάτια/ βλέφαρα για 10-15’.

Κομπρέσες από αγγούρι. O χυμός του αγγουριού έχει αποδειχθεί ευεργετικός για την επιδερμίδα με τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Και όλα αυτά χάρη στη βιταμίνη C, βιταμίνη B1, ιχνοστοιχεία, σακχάρα και καροτένια που περιέχει.

Εδώ πρόκειται για τη γνωστή και all time classic «συνταγή». Κόβω από το αγγούρι 2 λεπτές φέτες και τις τοποθετώ στα μάτια/ βλέφαρα για 15’.
Tip: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το κεφάλι δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση από το σώμα.

/www.beautyme.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr