Μαύροι κύκλοι: 6 τρόποι αντιμετώπισης από τη beauty expert

Μαύροι κύκλοι: 6 τρόποι αντιμετώπισης από τη beauty expert

Δες πώς μπορείς να τους απαλύνεις και, το κυριότερο, να προλάβεις την εμφάνιση τους.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Oι µαύροι κύκλοι είναι ένα αισθητικό πρόβληµα που µπορεί να παρουσιαστεί στον καθένα, σύµφωνα µε την αισθητικό Δήµητρα Γουλά που προσθέτει: «Σε µερικές γυναίκες οι µαύροι κύκλοι µπορεί να είναι πιο εµφανείς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής αιτιολογία. Όταν εµφανίζονται µετά τα 30, έχουν σχέση µε την επιρροή του χρόνου στην επιδερµίδα µας και τις καθηµερινές µας συνήθειες».

Το πλούσιο αγγειακό πλέγµα και η µελανίνη που συσσωρεύεται σε αυτό το σηµείο κάνουν το δέρµα κάτω από τα µάτια να φαίνεται πιο σκούρο.
Με την πάροδο του χρόνου η επιδερµίδα χάνει το αρχικό της πάχος και γίνεται πιο διάφανη, µε αποτέλεσµα τα αγγεία και η µελανίνη στην περιοχή του µατιού να φαίνονται ακόµα πιο έντονα.
Επιπλέον, το λίπος του µατιού προκαλεί ένα κυκλικό αυλάκι κάτω από τα µάτια, η σκιά του οποίου κάνει τα πράγµατα χειρότερα.
Υπεύθυνος για τη δηµιουργία µαύρων κύκλων είναι και ο ήλιος, ο οποίος καταστρέφει τα αγγεία κάτω από τα µάτια και τα κάνει να φαίνονται πιο έντονα ενώ συγχρόνως ενεργοποιεί τη µελανίνη της επιδερµίδας, µε αποτέλεσµα τα αγγεία, µαζί µε τη µελανίνη, να προκαλούν µια σκούρα απόχρωση.
Επίσης, αν η επιδερµίδα είναι ξηρή και «τραβάει», τότε δείχνει σίγουρα πιο θαµπή και γκρίζα. Τέλος, οι µαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσµα της ανατοµίας του προσώπου. Αν οι βολβοί του µατιού ανατοµικά βρίσκονται αρκετά µέσα στο κόκαλο, είναι λογικό να προκαλείται µια φυσική εσοχή η οποία δίνει την αίσθηση της σκιάς.

Διάβασε επίσης: O απόλυτος οδηγός για την περιποίηση των ματιών (μαύροι κύκλοι, πόδι της χήνας, κρέμες νυκτός)

Μαύροι κύκλοι και τρόποι αντιμετώπισης:
«Άκου» το σώµα σου
Αν εµφανίσεις ξαφνικά µαύρους κύκλους, καλό θα ήταν να ελέγξεις κάποια ζωτικά όργανα που σχετίζονται µε αυτούς, όπως το συκώτι, το έντερο και το στοµάχι.

Άλλαξε συνήθειες
Υπάρχουν κρέµες που µπορούν να απαλύνουν τους µαύρους κύκλους, όµως για να δεις πραγµατικά αποτέλεσµα, θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής: µείωσε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι, κοιµήσου καλά και πίνε πολύ νερό. Τέλος, απόφευγε την έκθεση στον ήλιο καθώς αυξάνεται η παραγωγή µελανίνης και εντείνεται το πρόβληµα.

Κόψε το κάπνισµα
Μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το χρώµα του δέρµατος να δείχνει γκρίζο και θαµπό και τους µαύρους κύκλους εντονότερους. Μάλιστα, οι δερµατικές αλλοιώσεις από τον καπνό είναι κατά 40% πιο εµφανείς στις γυναίκες
συγκριτικά µε τους άνδρες.

Μάθε το τρικ που τους κρύβει
Χρησιµοποίησε µατ concealer µε µεταλλικά στοιχεία όπως διοξείδιο του τιτανίου ή του ψευδαργύρου. Αυτά αντανακλούν το φως και προστατεύουν τα µάτια από τη φωτογήρανση. Φρόντισε το χρώµα να είναι αρκετά ανοιχτό, ώστε να καλύπτονται οι µαύροι κύκλοι, άλλα όχι τόσο ώστε να σχηµατίζονται άσπροι κύκλοι κάτω από τα µάτια.

Σβήσε τους
Ψάξε για κρέµες µατιών όπου αναγράφεται ότι είναι κατάλληλες για µαύρους κύκλους και χρησιµοποίησέ τες πρωί και βράδυ. Ιδανικές είναι εκείνες που περιέχουν βιταµίνη C σε συνδυασµό µε λευκαντικούς παράγοντες.

Βάλε τσάι
Είναι το ιδανικό γιατρικό για ξεκούραστο βλέµµα. Ζέστανέ το ελαφρώς (η υψηλή θερµότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βούτηξε στο φλιτζάνι ένα βαµβακερό ύφασµα το οποίο θα τοποθετήσεις στα µάτια σου, σαν κοµπρέσα. Η ελαφριά θερµότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν µέσα στο δέρµα απαλύνοντας τις σκιές κάτω από τα µάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρµα.

Διάβασε επίσης: Μασάζ προσώπου αντί για botox; Πόσο ακριβή είναι μια καλή κρέμα ματιών; Να βάζω την κρέμα της μαμάς μου; Όλες οι απορίες έχουν απάντηση!

www.shape.gr

Αιθέριο έλαιο κρίνου. Ρυτίδες ματιών-λεύκανση.

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr