Πώς φεύγουν τα μαύρα στίγματα | 6 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς

Πώς φεύγουν τα μαύρα στίγματα | 6 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς

Ανέξοδα, φυσικά και πολύ αποτελεσματικά.

Γράφει:
Βασιλική Καρανζογιάννη

Τι είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα είναι φαγέσωρες, σε απλά ελληνικά η συσσώρευση του σμήγματος και των κυττάρων του δέρματος που συγκεντρώθηκαν στους πόρους και στις θύλακες των τριχών. Συγκεκριμένα, είναι ο ανοιχτός φαγέσωρας που δημιουργείται όταν το σμήγμα οξειδώνεται, δηλαδή έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να αποκτά αυτό το καφέ με μαύρο χρώμα. Ο κλειστός φαγέσωρας, από την άλλη, είναι τα γνωστά σε όλους μας σπυράκια που έχουν περίβλημα από πάνω, δηλαδή το σμήγμα δεν οξειδώνεται και γι΄αυτό δεν αλλάζει χρώμα.

Οι λόγοι που έχουμε μαύρα στίγματα ποικίλουν, από τον σωστό καθαρισμοό του προσώπου και την διατροφή μας μέχρι την ψυχολογία μας και το υπερβολικό make up.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε την αντιαισθητική αυτή όψη; Δες μερικούς από τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου:

Ρίξε μερικές σταγόνες νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, το τέλειο φυσικό scrub. Εφάρμοσε την «πάστα» που έχεις δημιουργήσει στην μύτη σου με κυκλικές κινήσεις και ξέπλυνε.

Λόγω της αντισηπτικής τους ιδιότητας οι ντομάτες λειτουργούν ευεργετικά. Πάρε το χυμό τους, άπλωσέ τον σε περιοχές με πρόβλημα και άσε τον εκεί όσο τον δυνατόν περισσότερο.

Η κανέλα είναι το πιο διάσημο προϊόν για απολέπιση, βοηθώντας δραστικά στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Ανακάτεψε με λίγο μέλι και φτιάξε ένα super scrub.

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού ρυθμίζουν την λιπαρότητα. Βρέξε αρκετούς δίσκους ντεμακιγιάζ, εφάρμοσέ τους στα σημεία με πρόβλημα και άφησέ τους εκεί μέχρι να στεγνώσουν.

Αυγό και μέλι. Το αυγό περιέχει τόσες βιταμίνες που όχι μόνο θα καθαρίσει το δέρμα αλλά θα προσφέρει και έξτρα λάμψη. Ανάμειξε τα προϊόντα και φτιάξε μια πάστα που θα εφαρμόσεις για 30 λεπτά.

Γιαούρτι και βρώμη. Μη το φας αλλά άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπο και κάνε ελαφρές κυκλικές κινήσεις. Θα πετύχεις μια βαθιά απολέπιση ενώ η βρώμη θα απορροφήσει την λιπαρότητα

www.missbloom.gr

Σέρουμ σαλιγκαριού τόνωση λεύκανση σύφιξη δέρματος σύσφιξη πόρων στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr