Οι τροφές που προκαλούν ακμή σύμφωνα με έρευνες!

Οι τροφές που προκαλούν ακμή σύμφωνα με έρευνες!

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που προκαλούν ακμή. Για τα σπυράκια πολλές είναι οι αιτίες όπως ο τρόπος ζωής και το άγχος, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή! Η ακμή είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι έφηβες και οι έφηβοι αλλά και οι ενήλικες! Η ενήλικη ακμή μάλιστα είναι πολύ συχνή πλέον σχεδόν σε όλες τις ηλικίες! Όλοι οι τύποι ακμής επηρεάζουν το δέρμα και την ομορφιά μας αλλά και την ψυχολογία μας!

Σύμφωνα με έρευνα φαίνεται πως η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση ακμής! Οι τροφές που επιλέγουμε να τρώμε επηρεάζουν τις ορμόνες μας και ανάλογα τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε έχουμε την ανάλογη αντίδραση στο δέρμα μας και την υγεία μας γενικότερα!

Διατροφή με κορεσμένους υδατάνθρακες

Γυναίκες και άντρες με ακμή τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες τροφές με κορεσμένους υδατάνθρακες. Τέτοιες τροφές είναι το ψωμί, τα crackers, τα δημητριακά ή γλυκά με αλεύρι, τα λευκά μακαρόνια και το ρύζι, τα αναψυκτικά, και η ζάχαρη!

Το fast food και η ακμή

Σε ποιον δεν αρέσει το burger και οι τηγανιτές πατάτες; Φαίνεται πως οι άνθρωποι που τρώνε συχνά σε fast food έχουν μεγαλύτερη εμφάνιση ακμής! Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό. Κάποιοι ερευνητές λένε πως μπορεί το φαγητό στα ταχυφαγεία να αλλάζει τα επίπεδα των ορμονών και αυτό έχει εκτός των άλλων αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής!

Σοκολάτα και ακμή

Από το 1920 η σοκολάτα έχει κατηγορηθεί ότι είναι ανάμεσα στις τροφές που προκαλούν ακμή. Όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ακριβής λόγος που συμβαίνει αυτό. Μία έρευνα έδειξε πως η σοκολάτα αύξησε την αντίδραση του οργανισμού στα βακτήρια της ακμής.

Οι τροφές που προκαλούν ακμή

Για κάθε άνθρωπο οι τροφές που του προκαλούν κάποια ευαισθησία ή πόνο, μπορεί να του προκαλέσουν και ακμή! Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι οι τροφές που προκαλούν ακμή μπορεί να μην είναι οι ίδιες για όλους.

www.ediva.gr

 

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Αιθέριο Έλαιο Κέδρου Για Λιπαρά δέρματα και Μαλλιά

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί. Για τραύματα, ακμή, φλεγμονές κ.α.

Αλχημίλλης έλαιο για «προβληματικά» δέρματα και πόνους περιόδου.

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr