Συνταγή για υγιεινό παγωτό με γιαούρτι σε 5 λεπτά!

Συνταγή για υγιεινό παγωτό με γιαούρτι σε 5 λεπτά!

Το παγωτό δροσίζει τις καλοκαιρινές μέρες για όλη την οικογένεια! Επειδή τα περισσότερα παγωτά του εμπορίου έχουν πολλή ζάχαρη, η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να μην πάρουμε πολλές θερμίδες! Το frozen yogurt γι αυτό άλλωστε μπήκε στην ζωή μας και κάνει πάταγο στην αγορά. Εδώ μιλάμε για ένα γλύκισμα με χαμηλό κόστος, λίγα υλικά και σπιτικό παγωτό από γιαούρτι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Έτσι εσύ μπορείς να ελέγξεις το ποσοστό λίπους στα γιαούρτια που θα βάλεις, την ποσότητα μελιού που θα βάλεις (αν το θες πιο γλυκό ή λιγότερο) και φυσικά μπορείς να τροποποιήσεις την συνταγή βάζοντας σοκολάτα ή και ότι άλλο θες! Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για μία ισορροπημένη διατροφή!

Συνταγή για υγιεινό frozen yogurt σε 5 λεπτά!

Για να φτιάξεις υγιεινό παγωτό από γιαούρτι δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή! Μπορείς να επιλέξεις φράουλες, ροδάκινα, μάνγκο ή μπανάνες και να τα καταψύξεις για μία γεύση ή να χωρίσεις τις ποσότητες για 4 διαφορετικές και υπέροχες γεύσεις! Προσωπικά λατρεύω το παγωτό μπανάνα και το φτιάχνω συνέχεια!

Υλικά που θα χρειαστείς:

4 κούπες παγωμένο φρούτο της επιλογής σου
μισή κούπα γιαούρτι με λιπαρά της επιλογής σου
2 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Πως θα φτιάξεις το παγωτό

Σε ένα μπλέντερ τοποθετείς όλα τα υλικά μαζί. Για περίπου πέντε λεπτά τα χτυπάς όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία κρεμώδη μάζα! Μπορείς να σερβίρεις αμέσως το παγωτό από γιαούρτι ή να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα μπολ και στην κατάψυξη. Το παγωτό από γιαούρτι μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα στην κατάψυξη!

Προσοχή χρειάζεται στον τύπο και το μέγεθος του φρούτου που θα επιλέξεις γιατί μπορεί να χρειάζεται λιγότερο χτύπημα ή πεντάλεπτο χτύπημα. Για παράδειγμα η κομμένη και παγωμένη μπανάνα χρειάζεται μόλις 2 με 3 λεπτά για να πολτοποιηθεί! Οι φράουλες και το μάνγκο από την άλλη, θέλουν 5 λεπτά χτύπημα κάθε φορά!

Η συνταγή δεν σε περιορίζει ως προς τον τύπο του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσεις! Εγώ χρησιμοποιώ γιαούρτι με 2% λιπαρά αλλά μπορείς να βάλεις όποιο σου αρέσει! Ο κανόνας είναι ότι όσο πιο πολλά λιπαρά έχει το γιαούρτι τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το παγωτό! Για το μέλι επίσης μπορείς να βάλεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα την γεύση που θες να πετύχεις!

www.ediva.gr

Εσάνς -Αρώματα τροφίμων.

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr