Οι 15 σοβαροί λόγοι που μπορεί να χάνεις τα μαλλιά σου

Οι 15 σοβαροί λόγοι που μπορεί να χάνεις τα μαλλιά σου

Το να χάνεις απλώς μπορεί να οφείλεται στην εποχή αλλά συνήθως υπάρχουν πιο σημαντικοί λόγοι που θέλουν προσοχή.
Η αλήθεια είναι πως οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με την τριχόπτωση αλλά και οι γυναίκες είναι πολύ πιθανό να χάνουν τα μαλλιά τους, έστω και προσωρινά.

Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αρκεί να γνωρίζεις τους λόγους.

Μαρία Μπενέτογλου

Φυσικό άγχος
Οποιαδήποτε μορφή τραύματος, όπως είναι ένα χειρουργείο, ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, μια σοβαρή ασθένεια, ακόμη και μια ίωση μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μαλλιών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα είδος απώλειας της τρίχας που ονομάζεται telogen effluvium. Τα μαλλιά έχουν τον δικό τους κύκλο ζωής: φάση ανάπτυξης, ανάπαυσης και απώλειας.

Όταν ένα συμβάν πραγματικά σε αγχώνει τότε μπορεί να διαταράξει αυτόν τον κύκλο με αποτέλεσμα να πέσουν. Η τριχόπτωση σ’ αυτήν την περίπτωση γίνεται αντιληπτή τρεις έως και έξι μήνες μετά το συμβάν.

Τα καλά νέα είναι πως τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να αναπτύσσονται ξανά μόλις το σώμα σου ανακάμψει!

Εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσυνη είναι ένα ακόμη ένα παράδειγμα σωματικής πίεσης που μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών. Η απώλεια της τρίχας που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη μπορεί να εμφανιστεί μετά τη γέννα παρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ευτυχώς, είναι κάτι φυσιολογικό που θα το ξεπεράσεις!

Πολύ βιταμίνη Α
Η υπερβολική δόση βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Μόλις η υπερβολική βιταμίνη Α σταματήσει τα μαλλιά σου θα αναπτυχθούν κανονικά.

Έλλειψη πρωτεΐνης
Αν η διατροφή σου δεν περιλαμβάνει αρκετή πρωτεΐνη τότε σταματά η ανάπτυξη της τρίχα. Αυτό μπορεί να συμβεί δύο με τρεις μήνες μετά απ’ τη μείωση της πρωτεΐνης στη διατροφή σου Τι να κάνεις; Περισσότερο κρέας, ψάρια και αυγά!

Τάση για φαλάκρα
Δύο στους τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν τη φαλάκρα μετά την ηλικία των 60. Αυτό οφείλεται σε έναν συνδυασμό γονιδίων και αρσενικών ορμονών του φύλου. Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικές τοπικές κρέμες που μπορεί να σταματήσουν την απώλεια μαλλιών και να προκαλέσουν την ανάπτυξη ορισμένων.

Κληρονομικότητα
H γυναικεία τριχόπτωση είναι μια θηλυκή εκδοχή της αρσενικής φαλάκρας. Αν στην οικογένειά σου υπήρχαν «κρούσματα» τριχόπτωσης σε μια ορισμένη ηλικία τότε είναι πιο πιθανό να είσαι επιρρεπής σε αυτό.

 

Γυναικείες ορμόνες
Ακριβώς όπως οι αλλαγές στις ορμόνες λόγω εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, έτσι και τα χάπια μπορεί να αλλάξουν τις ορμόνες. Η αλλαγή στην ορμονική ισορροπία που συνήθως συμβαίνει κατά την εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις; Μη χρησιμοποιείς διάφορες θεραπείας ομορφιάς που μπορεί να καταστρέφουν την τρίχα.

Συναισθηματικό άγχος
Το συναισθηματικό άγχος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, ειδικά αν έχει προηγηθεί ένα διαζύγιο ή η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Αναιμία
Σχεδόν μια στις μια στις δέκα γυναίκες απ’ την ηλικίας 20 έως 49 ετών πάσχει από αναιμία, λόγω ανεπάρκειας σιδήρου. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις μια εξέταση αίματος και να διαπιστώσεις τον τύπο αναιμίας. Ένα απλό συμπλήρωμα σιδήρου μπορεί να διορθώσεις το πρόβλημα. Εκτός απ’ την απώλεια μαλλιών άλλα συμπτώματα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, οι ζαλάδες, κρύα χέρια και πόδια.

Υποθυρεοειδισμός
Ο υποθυρεοειδισμός είναι ιατρικός όρος για την ύπαρξη υπολειτουργικού θυρεοειδούς αδένα. Αυτός ο μικρός αδένας παράγει ορμόνες που είναι κρίσιμες για τον μεταβολισμός καθώς και για την ανάπτυξη. Μπορείς να κάνεις εξετάσεις για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία. Μόλις τα επίπεδα επανέλθουν στο φυσιολογικό τότε το ίδιο θα συμβεί και με τα μαλλιά σου.

Έλλειψη βιταμίνης Β
Η έλλειψη βιταμίνης Β μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Άλλαξε τη διατροφή σου και θα δεις αλλαγή και στα μαλλιά σου.

Μεγάλη απώλεια βάρους
Η απότομη και μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να λεπτύνει τη τρίχα σου. Είναι πιθανό τόσο η ίδια απώλεια βάρους να δημιουργεί άγχος στο σώμα σου όσο και η διατροφή σου απ την οποία λείπουν σημαντικές βιταμίνες.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών προκαλεί διαταραχές στις ορμόνες και μεταξύ άλλων, και μια αραίωση στα μαλλιά. Επειδή, όμως, οι ανδρικές ορμόνες είναι σε υψηλά επίπεδα, οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν περισσότερες τρίχες ακόμα και στο πρόσωπο.

Overstyling
Όταν περιποιήσαι συχνά και για χρόνια τα μαλλιά σου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση, Σφιχτές πλεξούδες και αλογοουρές ακόμα και συγκεκριμένα προϊόντα προκαλούν απώλεια μαλλιών. Στην ουσια επηρεάζουν την ρίζα των μαλλιών με αποτέλεσμα αυτή να μην αναπτύσσεται.

Γηρατειά
Είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις αραίωση των μαλλιών στα 50 και στα 60. Οι ειδικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό!

ipop.gr

Έλαιο αργκάν για λαμπερά και ανθεκτικά μαλλιά κλείδωμα χρώματος 100ml

Έλαιο αργκάν για λαμπερά και ανθεκτικά μαλλιά κλείδωμα χρώματος 50ml

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr