Τι δείχνει το χρώμα των αγαπημένων σου ρούχων για την προσωπικότητά σου;

Τι δείχνει το χρώμα των αγαπημένων σου ρούχων για την προσωπικότητά σου;


Άρτεμις Σκούφου

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στη ντουλάπα σου υπάρχει ένα χρώμα που κυριαρχεί. Κι αν δεν το ‘χεις παρατηρήσει εσύ σίγουρα στο ‘χουν πει οι φίλοι ή οι γονείς σου.
Το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία, τις σκέψεις σου, αλλά και την κατάσταση του μυαλού σου. Φυσικά, οι επιλογές του χρώματος εξαρτώνται από πολλά πράγματα όπως η ηλικία, η εποχή, οι αλλαγές στον χαρακτήρα και φυσικά η μόδα. Ωστόσο, όλοι θα θέλαμε να γνωρίζουμε το πραγματικό εσωτερικό χρώμα μας.

Τι σημαίνει το χρώμα που κυριαρχεί στη ντουλάπα σου, σύμφωνα με την έρευνα του διάσημου Ελβετού ψυχολόγου Max Luscher;

Κόκκινο
Το κόκκινο θεωρείται το πιο ελκυστικό χρώμα επειδή αυξάνει την πίεση του αίματος, επιταχύνει τον παλμό και την αναπνοή. Εάν αυτό είναι το αγαπημένο σου χρώμα, αυτό δείχνει ότι είσαι ένας επικεντρωμένος άνθρωπος, ότι ξέρεις τι θέλεις, αλλά ότι μερικές φορές μπορεί να γίνεις λίγο επιθετικός. Είσαι συνηθισμένος να προχωράς στη ζωή σου, χωρίς δισταγμό και είσαι έτοιμος για τις πιο τολμηρές εμπειρίες με τα ρούχα σου. Γενικά, παίρνεις αυτό που ψάχνεις και είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς στην προσωπικότητά σου. Είσαι ένας παθιασμένος άνθρωπος, με πολλή δύναμη θέλησης, όμως είσαι αρκετά εύθραυστος. Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει αυτό το χρώμα είναι πιστοί και σταθεροί, αλλά έχουν, επίσης, ένα σύνδρομο κατωτερότητας.

Μπλε
Δεν χαμογελάς συχνά. Έχεις δυσκολίες εμπιστοσύνης σε άλλους και μόνο όσοι σου έδειξαν την φιλία τους με την πάροδο του χρόνου έχουν μια είσοδο στον μικρό κύκλο της εμπιστοσύνης σου. Είσαι ένα πολύ ήσυχο άτομο και οι άνθρωποι σε εμπιστεύονται. Πράγματι, όταν βλέπουμε το μπλε χρώμα ο παλμός μας και η αρτηριακή μας πίεση, καθώς και η συχνότητα της αναπνοής μας, μειώνονται. Και είσαι μάλλον σε μια αρμονική και ισορροπημένη κατάσταση. Αισθάνεσαι απαλλαγμένος από το άγχος, ξέρεις πώς να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες και έχεις μια ισχυρή αίσθηση ότι ανήκεις σε μια ομάδα.

Άσπρο
Είναι το τέλειο χρώμα επειδή δεν λάμπει. Το λευκό σημαίνει την απόλυτη ελευθερία όλων των εμποδίων και την ελευθερία για όλες τις δυνατότητες. Γι ‘αυτό το φόρεμα της νύφης είναι, γενικά, λευκό. Γι ‘αυτό, το χρώμα αυτό θεωρείται το σύμβολο της σωματικής αγάπης και της συμφιλίωσης. Αυτό το χρώμα δεν στιγματίζει κανέναν, αλλά δεν φέρνει καμία πληροφορία. Επίσης, ο καθένας μπορεί να προτιμήσει αυτό το χρώμα.

Μαύρο
Το μαύρο είναι το χρώμα της απόλυτης τελειότητας. Έτσι, εκφράζει την ιδέα του «τίποτα». Οι σημαίες των αναρχικών και των μηδενιστικών συνδικάτων είναι μαύρες. Είναι, επίσης, το χρώμα της πολυτέλειας και της κομψότητας. Θα φαίνεσαι πάντα καλοντυμένος με μαύρο χρώμα. Αυτό δείχνει ότι έχεις πολλά μυστήρια που δεν θέλεις να αποκαλύψεις. Μπορεί, ακόμα, να σημαίνει ότι όποιος επιλέγει αυτό το χρώμα είναι σε εξέγερση ενάντια στο πεπρωμένο του.

Πράσινο
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν το μυαλό σου, θεωρείσαι αινιγματικός. Αλλά αυτό το μυστήριο είναι ο κύριος λόγος της γοητείας σου, οπότε πρέπει να την προστατεύσεις. Η προτίμηση για αυτό το χρώμα δείχνει ότι αισθάνεσαι ανώτερος, γεμάτος δύναμη. Θέλεις να ευχαριστήσεις τους ανθρώπους, πρέπει να αναγνωρίσεις και να φοβάσαι τις εξωτερικές επιρροές που προσπαθείς να αποφύγεις. Ψάχνεις για τρόπους να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Ροζ
Είναι το χρώμα της ευγένειας, της τρυφερότητας, της καλοσύνης και του συναισθήματος. Είναι, ακόμα, το χρώμα των ονείρων και των ψευδαισθήσεων. Το τριαντάφυλλο είναι ένα μείγμα κόκκινου και λευκού, δηλαδή η ελευθερία που ονομάζεται πάθος. Γι ‘αυτό, το χρώμα αυτό έχει μια σαγηνευτική γοητεία. Εάν σου αρέσει το ροζ, αυτό σημαίνει ότι δεν ανέχεσαι τη βία ή την κακομεταχείριση οποιουδήποτε είδους. Προτιμάς να ζεις σε έναν άνετο κόσμο, γεμάτο με φως. Θες να νιώθεις ειρηνική, ήρεμη και χωρίς φόβο.

Κίτρινο
Είσαι ένας ήσυχος, ευγενικός και χαρούμενος άνθρωπος. Έχεις μια μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Προφανώς, γι ‘αυτό χρωματίζουμε τα τείχη των ψυχιατρικών νοσοκομείων με κίτρινο χρώμα. Αυτό είναι το χρώμα της εκκένωσης. Εάν προτιμάς το κίτρινο, αυτό σημαίνει ότι προσπαθείς να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από κάτι, έτσι ώστε αυτή η απελευθέρωση να σε οδηγήσει στην ευτυχία που δεν έχεις προς το παρόν. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το κίτρινο αναζητούν σχέσεις που τους απαλλάσσουν από την ένταση, μπορούν να ανακουφίσουν τον δισταγμό τους και τη συναισθηματική αναταραχή τους. Εάν ένα άτομο αρνείται τελείως το κίτρινο, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση κενότητας, αισθάνεται απομονωμένο και δεν θέλει να απελευθερωθεί από αυτό το συναισθηματικό φορτίο.

Καφέ
Εάν σου αρέσει το καφέ, είσαι συνηθισμένος να κάνεις τα πάντα αργά, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης και προσπαθείς να μην βιάζεσαι. Οι άνθρωποι που προτιμούν αυτό το χρώμα επιθυμούν να έχουν μια φυσική ανάπαυση και ηρεμία. Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, εκείνοι που εκτιμούν τη σταθερότητα, την παράδοση και την οικογένεια επιλέγουν, επίσης, αυτό το χρώμα. Το άτομο που αρνείται το καφέ αναζητά ακόμα την ταυτότητά του.

Μωβ
Το μωβ είναι ένα μείγμα κόκκινου και μπλε. Έτσι είσαι ταυτόχρονα παθιασμένος και ήσυχος, συναισθηματικός και γαλήνιος. Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι ασυνήθιστα, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τα παραδοσιακά πρότυπα. Εάν προτιμάς αυτό το χρώμα, ίσως ψάχνεις για μια μαγική σχέση. Θέλεις να μαγευτείς από ένα άτομο και ταυτόχρονα θα ήθελες να έχεις μαγική δύναμη και ένα εντυπωσιακό χάρισμα. Έχει αποδειχθεί ότι το 75% των παιδιών, προτού φθάσουν στην ηλικία της εφηβείας, προτιμούν μωβ. Είναι ένα χρώμα που συνδέεται επακριβώς με τη μαγεία της μπλε ανάμιξης με το κόκκινο, την ένωση του αρσενικού και του θηλυκού.

Γαλάζιο
Είσαι ξένοιαστος και χαρούμενος. Το ανοιχτό μπλε χρώμα είναι το χρώμα της ανεμελειάς και της μη-ανικανότητας, δεν ισχυρίζεται τίποτα και δεν είναι υπεύθυνο για τίποτα. Δεν επηρεάζεσαι από τους άλλους, δεν τους ενοχλείς και είσαι στο κέντρο οποιασδήποτε παρέας. Το γαλάζιο είναι το χρώμα της γοητευτικής ανυπαρξίας.

Γκρι
Το γκρι είναι το αγαπημένο χρώμα των ανθρώπων που δεν θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή. Μπορεί να θέλουν να περάσουν απαρατήρητοι για να πάρουν κάτι. Το γκρι είναι ουδέτερο χρώμα, επειδή δεν έχει εντυπωσιακούς τόνους, δεν είναι ούτε σαφές ούτε σκοτεινό. Είναι ένα τέλειο φόντο για οποιοδήποτε χρώμα και για να το χρησιμοποιήσεις εύκολα.

Εσύ τι χρώμα φοράς συνήθως; Τώρα ξέρεις τον λόγο, που προτιμάς αυτό το χρώμα των ρούχων σου!

/ipop.gr

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr