Ακμή Στα 40: Στρες, Ορμόνες, Δίαιτα & Άλλες Αιτίες Που Πυροδοτούν Την Ακμή Ενηλίκων

Ακμή Στα 40: Στρες, Ορμόνες, Δίαιτα & Άλλες Αιτίες Που Πυροδοτούν Την Ακμή Ενηλίκων

Ολοι θέλουμε το δέρμα μας, να είναι όμορφο, λαμπερό και ζωντανό

Ωστόσο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα, τα οποία εκδηλώνονται κυρίως με τα ενοχλητικά σπυράκια.

Η ακμή είναι μια δερματολογική νόσος, η οποία απασχολεί πολύ όχι μόνο τους εφήβους, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων και κυρίως των γυναικών.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η ακμή είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στους νεαρούς και τους έφηβους. Και όμως υπάρχει ακμή η οποία εμφανίζεται και στους ενήλικες. Και όταν λέμε ενήλικες εννοούμε ότι εμφανίζεται και στην ηλικία των 40 ετών.

Η ακμή σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν εμφανιστεί, είναι απολύτως λογικό να μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα, να έχουμε πτώση της αυτοπεποίθησης μας και γενικά να μας εμποδίζει από το να κάνουμε πολλά πράγματα που θέλουμε.

Ποιες λύσεις υπάρχουν για να αποκτήσετε ξανά όμορφη, αψεγάδιαστη επιδερμίδα; Ποιες είναι οι αιτίες και πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την ακμή ενηλίκων; Ας δούμε παρακάτω:

Αιτίες

-Ορμονικές διαταραχές

-Άγχος και στρες

-Λάθος καλλυντικά

-Δίαιτα και ακατάλληλη διατροφή

-Ορισμένα φάρμακα

-Οι κλιματολογικές συνθήκες, το περιβάλλον και η ρύπανση

-Κληρονομικότητα

Τι δεν πρέπει να κάνετε

1. Να πιάνετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια

2. Να πειράζετε τα σπυράκια σας, γιατί επιμολύνετε την περιοχή και δημιουργείτε σημάδια που δεν θεραπεύονται εύκολα.

3. Να παίρνετε φάρμακα που δεν σας έχει συστήσει δερματολόγος, αλλά κάποιος γνωστός.

Τρόποι αντιμετώπισης

Στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή την οποία συνταγογραφεί δερματολόγος. Ο δερματολόγος θα σας ενημερώσει σχετικά με τον τύπο ακμής που έχει και θα σας δώσει τα κατάλληλα χάπια.

Συνήθως περιέχει λοσιόν και κρέμες (στην καλύτερη) ή και ρετινοειδή χάπια (στη χειρότερη). Μελέτες δείχνουν ότι η επιδερμίδα που υποβάλλεται σε αγωγή με ρετινοειδή πρέπει να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο απευθείας μετά την εφαρμογή, γι’ αυτό είναι καλύτερο να εντάξετε τις συνταγογραφούμενες θεραπείες κατά της ακμής στο νυκτερινό πρόγραμμα περιποίησής σας.

Ενυδατωμένη επιδερμίδα σημαίνει ισορροπημένη επιδερμίδα. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία της επιδερμίδας σας, κάντε το νερό προτεραιότητά σας.

Επίσης η ισορροπημένη διατροφή είναι η καλύτερη βάση που μπορείτε να βάλετε για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης υγείας της επιδερμίδας σας. Βάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.

Να μην ξεχνάτε την καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας και να αγοράσετε μια κρέμα που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Τέλος, προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε το στρες γιατί επιδεινώνει την κατάσταση.

bovary.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί. Για τραύματα, ακμή, φλεγμονές κ.α.

Απολεπιστικό Gel Καθαρισμού για λιπαρή επιδερμίδα χωρίς ακμή και στίγματα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για εξαφάνιση των ουλών και σύσφιξη δέρματος

στην μισή τιμή!

Αλχημίλλης έλαιο για «προβληματικά» δέρματα και πόνους περιόδου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr