Τα Νέα Τρόφιμα Αποδεικνύονται Ελιξίριο Της Ζωής !

Τα Νέα Τρόφιμα Αποδεικνύονται Ελιξίριο Της Ζωής !

Τα νέα τρόφιμα καθημερινά μπαίνουν στη ζωή μας κερδίζοντας έδαφος αφού υπόσχονται μακροζωία και ευεξία. Αναπτύσσονται μέσα από τεχνολογικές καινοτομίες, αφορούν τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται εκτός της Ε.Ε., προιόντα γεωργίας ή ακόμα και παραγόμενα θρεπτικά συστατικά. Πρέπει να είναι ασφαλή για τους καταναλωτές και με τη σωστή ένδειξη, ώστε να μην παραπλανώνται.

Μοχλός κατανάλωσης τέτοιου είδους τροφών αποτελούν οι έντονοι ρυθμοί ζωής, σε συνδυασμό με το λιγοστό χρόνο κατανάλωσης σωστής τροφής, οδηγούν σε ασθένειες ευρύτερα διαδεδομένες, όπως ο διαβήτης η χοληστερίνη καθώς και ποικίλα νευρολογικά προβλήματα.

Ginkgo biloba (Γκίνγκο το δίλοβο)
Έχει ως χώρα προέλευσής του, την Κίνα στην οποία το ονομάζουν Bai Guo Ye, είναι το αρχαιότερο είδος δένδρου, που έχει εντοπισθεί στον πλανήτη. Τα τμήματα του δένδρου που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς λόγους είναι τα φύλλα και οι καρποί του, το οποίο χρησιμοποιείται παραδοσιακά, για τη θεραπεία της αρτηριακής ανεπάρκειας (χαμηλή ροή αίματος), βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλα τα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των χεριών και των ποδιών. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη των δυσμενών επιδράσεων του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) σε αρκετούς ιστούς του σώματος(αναστολη του εμφράγματος). Έχουν επίσης καταγραφεί βελτιώσεις στην αλλεργική απόκριση.

Καρνιτίνη
Στη δεύτερη κατηγορία νέων τροφίμων ανήκουν συνθετικές ουσίες όπως η καρνιτίνη (L-Carnitine) το μόριο της οποίας έχει χημικό τύπο C7H15NO3 και παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό του λίπους. Εκτελεί πολλές ζωτικές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για μια ουσία που βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέψει τα λιπαρά οξέα σε ενέργεια μέσα στα μιτοχόνδρια. Επίσης αυξάνει την αντοχή, μειώνει τις ανάγκες των κυττάρων σε οξυγόνο και ενισχύει την αποκατάσταση των μυών ύστερα από την άσκηση.
Η καρνιτίνη παράγεται κυρίως στο συκώτι και τα νεφρά από δύο απαραίτητα αμινοξέα, την μεθειονίνη και τη λυσίνη. Η βιοσύνθεση της απαιτεί επίσης βιταμίνη C, σίδηρο, βιταμίνη Β6 και νιασίνη. Συνήθως, ο οργανισμός παράγει όση καρνιτινη χρειάζεται αλλά μερικές φορές υπάρχει έλλειψη καρνιτίνης λόγω κάποιας δυσλειτουργίας ή υπερκατανάλωσεις τροφών συνδιασμός, που οδηγεί στην αύξηση βάρους. Έτσι λοιπον η λήψη της συμπληρωματικά οδηγεί σε απώλεια λίπους από τον οργανισμό.

Τα νεα τρόφιμα είναι περισσότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές, οικονομικά μια και η μεταφορά τους ή η καλλιέργειά τους γίνεται σε τρίτες χώρες και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας η μεταφορά τους πια είναι άμεση. Προσιτά για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και ευκολα στη βρόση μιας και τις περισσότερες φορές δεν χρήζουν ιδιαίτερης επεξεργασίας για την κατανάλωσή τους. Ωστόσο τα ωφέλει στην υγεία είναι πολλαπλάσια από αυτά των τροφών που καταναλώνονταν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Πηγή: itrofi.gr

Ginkgo biloba για να ενισχύσετε τη μνήμη. Κατά του διαβήτη.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr