ΥΛΑΓΝΚ-ΥΛΑΝΓΚ, ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ!

ΥΛΑΓΝΚ-ΥΛΑΝΓΚ, ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ!

Υλάγνκ- Υλάνγκ – Ylang- ylang ή αλλιώς Κανάκα σημαίνει «Άνθος των ανθέων», «Λουλούδι των λουλουδιών» ή «Άρωμα όλων των αρωμάτων».

Έχει γλυκό, εξωτικό άρωμα και είναι ευρέως γνωστό για την αφροδισιακή του δράση.

Οι πολυάριθμες ιδιότητες του το καθιστούν απαραίτητο στην αρωματοθεραπεία και σε μασάζ για θεραπεία της κατάθλιψης, της αϋπνίας, την εξάντληση, τις μυϊκές κράμπες ή το στρες. Ταυτόχρονα, είναι γνωστό και για την καταπολέμηση των ρυτίδων και της πρόωρης γήρανσης.

Ιδιότητες:

Πρόσωπο: Ιδανικό για την περιποίηση προσώπου και για το ώριμο δέρμα. Κατάλληλο για μεικτή και λιπαρή επιδερμίδα, επειδή έχει τη δυνατότητα να εξισορροπεί το σμήγμα του προσώπου. Μειώνει τις ρυτίδες.

Σώμα: Βοηθάει στην ανακούφιση των εμμηνορρυσιακών κραμπών. Ανακουφίζει την ένταση στους μυς, τους πόνους στην πλάτη και την ισχιαλγία.

Μαλλιά: Ιδανικό για ξηρά μαλλιά. Εφαρμόζουμε πριν από το λούσιμο, σε ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο και για την πρόληψη της ψαλίδας.

Πνεύμα και Νους: Βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες μετά από μια δύσκολη μέρα.

Μασάζ: Σε μασάζ ευεξίας το ylang ylang εμφανίζεται συχνά σε συνταγές ψυχολογικής εξισορρόπησης. Θεραπεύει το θυμό και τις φοβίες, τονώνει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση.

Αφροδισιακό: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αφροδισιακό. για τη θεραπεία της σεξουαλικής ψυχρότητας και ανικανότητας. Για να δημιουργήσουμε μια αισθησιακή και ερωτική ατμόσφαιρα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες Υλάνγκ-Υλάνγκ στην κεραμική μας συσκευή.

ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΝΙΟΠΑΝΤΡΗΣ!

Κατά της αυπνίας: Μερικές σταγόνες σε ένα λουτρό, 6 έως 8 σταγόνες, μπορούν να βοηθήσουν για έναν υγιή ύπνο.

Νύχια: Με τη σωστή χρήση δυναμώνει τα νύχια.

Κατά του στρες: Για την αντιμετώπιση της νευρικής έντασης και της κατάθλιψης χρησιμοποιούμε το αιθέριο έλαιο ρίχνοντας λίγες σταγόνες στο σφουγγάρι ή στη μπανιέρα μας.

Οσμοθεραπεία: Ανήκει στα αιθέρια έλαια που μπορούν μέσω της όσφρησης, να μεταβάλλουν την ανθρώπινη συμπεριφορά όπως τη θυμωμένη αντίδραση. Με εισπνοές αιθερίου ελαίου ylang ylang μπορούμε να οξύνουμε τις αισθήσεις και να αμβλύνουμε την κατάθλιψη, το φόβο, το θυμό και τη ζήλια μεταξύ άλλων συναισθημάτων. Φέρνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Συνδυάζεται με: κέδρο, γεράνι, περγαμόντο, λεμόνι, γιασεμί, λεβάντα, νέρολι, πορτοκάλι, σανδαλόξυλο.

Η COCO CHANEL ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΑΡΩΜΑ « BOIS DE ÎLES » ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ CHANEL N° 5. ΄ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΤΕΣ YLANG YLANG, ΟΠΩΣ ΤΟ JOY ΤΟΥ PATOU, OPIUM ΤΟΥ YVES SAINT LAURENT Ή PARIS DE GUERLAIN.

Χρήσεις:

♣ Ως αποσμητικό, χαλαρωτικό, αφροδισιακό, αντικαταθλιπτικό, βάζουμε 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ υλάνγκ στη συσκευή καύσεως αιθέριων ελαίων.

♣ Για την επιδερμίδα: 1 σταγόνα Υλάνγκ υλάνγκ στην κρέμα ημέρας χαρίζει τονωτική δράση στην επιδερμίδα και επιπλέον βοηθάει, με το άρωμα του, να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές εντάσεις της ζωής που προκαλούν άγχος.

♣ Χρησιμοποιούμε 1 σταγόνα σε κρέμα ή λοσιόν προσώπου για να εξισορροπήσουμε το υπερβολικά ξηρό καθώς και το υπερβολικά λιπαρό δέρμα.

♣ Για σύσφιξη, κατά των ρυτίδων και για το μπούστο, βάζουμε 25 σταγόνες υλάνγκ υλάνγκ σε 50ml έλαιο βάσης, όπως Αμυγδαλέλαιο και κάνουμε μασάζ.

♣ Βοηθάει στο μαύρισμα του δέρματος αν βαλουμε 1-2 σταγόνες στο αντηλιακό μας.

♣ Θρέψη για το πρόσωπο και για τα μαλλιά: Προσθέτουμε 15 σταγόνες υλάνγκ-υλάνγκ σε 50 ml έλαιο jojoba. Το χρησιμοποιούμε ως λάδι προσώπου για θρέψη της επιδερμίδας. Ιδανικό για ώριμες επιδερμίδες, αλλά και ως μάσκα μαλλιών για λάμψη και ενυδάτωση.

♣ Για λαμπερά και δυνατά μαλλιά βάζουμε 2-6 σταγόνες υλάνγκ υλάνγκ στην βούρτσα μας και χτενίζουμε κατά μήκος όλης της τρίχας. Τονώνει όχι μόνο την τρίχα αλλά και τη διάθεσή μας!

♣ Σε σαμπουάν, μάσκες μαλλιών ενισχύουμε τη δράση τους βάζοντας 15-25 σταγόνες υλάνγκ υλάνγκ σε 50ml. Θα βοηθήσει τα μαλλιά μας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο πλούσια.

♣ Για δυνατά, λαμπερά και υγιή νύχια απλώνουμε μείγμα από 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο και 10ml έλαιο βάσης στα νύχια και το γύρω δέρμα και κάνουμε απαλό μασάζ. Η εφαρμογή αυτή γίνεται καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

♣ Για αφροδισιακό μασάζ βάζουμε 25-30 σταγόνες σε 50 γραμμάρια έλαιο βάσης και προσθέτουμε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο στανταλόξυλο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο.

♣ Η ερωτική επιθυμία μπορεί να ενισχυθεί βάζοντας στην μπανιέρα μας 7-8 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ υλάνγκ.

♣ Για χαλάρωση: Απλώνουμε 2 σταγόνες υλάνγκ-υλάνγκ στην εσωτερική πλευρά των καρπών μας.

♣ Για τα άγχος: Προσθέτουμε 3 σταγόνες σε λάδι και κάνουμε μασάζ στο ηλιακό πλέγμα σε κρίσεις άγχους.

♣ Για να αρωματίσουμε και να απολυμάνουμε το χώρο μας βάζουμε 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 200mlνερό, σε ένα μπουκάλι, το ανακινούμε και ψεκάζουμε.

♣ Για εναν ωραίο ύπνο! Ρίχνουμε μια σταγόνα ylang-ylnag πάνω στο μαξιλάρι. Συνδυάζεται τέλεια με τη λεβάντα και τη γαρδένια. Μια σταγόνα και από τα τρία αιθέρια έλαια αρκεί για να απολαύσουμε έναν ωραίο ύπνο.

♣ Για το στρες, την ένταση, την αυπνία: Προσθέτουμε 5 σταγόνες υλάνγκ-υλάνγκ στη κεραμική συσκευή για αιθέρια έλαια.

♣ Στη μπανιέρα: Για το στρες, την ένταση, την αυπνία προσθέτουμε 6 σταγόνες στη μπανιέρα, ή εναλλακτικά 3 σταγόνες υλάνγκ-υλάνγκ και 3 σταγόνες λεβάντας.

♣ Για ρομαντική διάθεση: Ρίχνουμε 3 σταγόνες υλάνγκ-υλάνγκ μαζί με 2 σταγόνες πατσουλί και 4 σταγόνες γιασεμί στη συσκευή αρωματισμού χώρου.

επιμέλεια – επεξεργασία: Α. Βίνος

ingolden.gr

Αιθέριο Έλαιο Υλάνγκ-Υλάνγκ

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Πατσουλί-ομορφιά- ισορροπία-αφροδισιακό

Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr