Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα έχει τριχοφυΐα στις θηλές της;

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα έχει τριχοφυΐα στις θηλές της;

H επιστημονική άποψη

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σημείο πάνω στο γυναικείο σώμα όπου είναι πολύ αντιαισθητικό το να βλέπει κανείς τρίχες και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχοφυΐας στη συγκεκριμένη περιοχή κάνουν αποτρίχωση.

Πέρα όμως από το κομμάτι της εμφάνισης, τι σημαίνει το να έχει μια γυναίκα μερικές τρίχες πάνω στη θηλή της; Είναι φυσιολογικό ή είναι κάτι που θα πρέπει να την απασχολεί;

Η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί είναι πως η τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι φυσιολογική και πως εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό γυναικών, σε άλλες σε μεγαλύτερο και σε άλλες σε μικρότερο βαθμό. Πρόκειται λοιπόν για τρίχες οι οποίες κυρίως αναπτύσσονται γύρω από τη θηλή είναι μαλακές και έχουν μέτριο μήκος.

Η ύπαρξή τους λοιπόν οφείλεται στους αδένες οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή και εκκρίνουν σμήγμα ώστε να διατηρήσουν το δέρμα γύρω από τη θηλή ενυδατωμένο. Μερικές φορές λοιπόν οι αδένες αυτοί ευθύνονται και για τις τρίχες αυτές. Επίσης δεν υπάρχει “φυσιολογικός” αριθμός για τις τρίχες αυτές, μπορεί να είναι μια δυο μπορεί και περισσότερες. Μερικές γυναίκες έχουν αδύναμες και αραιά τοποθετημένες τρίχες και κάποιες άλλες πιο σκληρές σκουρόχρωμες και πυκνές ανάλογα με τον οργανισμό.

Από μόνη της, η παρουσία τρίχας στη θηλή δεν αποτελεί αιτία για επίσκεψη στο γιατρό. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας θα ήταν η περίπτωση της θυλακίτιδας ή του αποστήματος. Εντούτοις, μπορεί να χρειάζεται να δείτε έναν γιατρό αν εμφανιστεί ξαφνική αύξηση στις τρίχες των θηλών και άλλα συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας.

Αν παρατηρήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σε άλλα στερεοτυπικά “αρσενικά” μέρη, όπως το άνω χείλος ή το πηγούνι, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι που συνήθως συνδέεται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

www.marieclaire.gr

Schisandra Berries, Σισάνδρα Υπερτροφή Αποτοξίνωσης.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr