Έτσι θα χάσετε το λίπος στα μπράτσα

Έτσι θα χάσετε το λίπος στα μπράτσα

Ένα απο τα πιο δύσκολα σημεία του γυναικείου σώματος για να καταπολεμήσετε την χαλάρωση

Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα από τα βάσανα των γυναικών που, όσο μεγαλώνουν γίνεται και πιο έντονο γιατί το δέρμα «κρεμάει» εύκολα σ’ αυτή την περιοχή. Η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή και η κληρονομικότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή εμφάνιση των χεριών σας. Για να πείτε «αντίο» στα «πεσμένα» μπράτσα πρέπει να κάνετε κάποιες θυσίες που αξίζουν ωστόσο τον κόπο. Πως θα φορέσετε άλλωστε τα κοντομάνικα σέξι τοπ το καλοκαίρι;

Διατροφή:

Καταναλώστε καλά λιπαρά. Θα τα βρείτε σε τροφές όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο, γι’ αυτό φροντίστε να περιλαμβάνουν το 20 με 30 % των θερμίδων που προσλαμβάνετε καθημερινά.

Προτιμήστε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αλλά και λαχανικά που τους περιέχουν όπως οι πατάτες, το καλαμπόκι και o αρακάς. Συνολικά, δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων.

Από τα κρεατικά, προτιμήστε το κοτόπουλο και την γαλοπούλα ενώ από ψαρικά ο σολομός και ο ξιφίας θα σας δώσουν τις πρωτεΐνες που χρειάζεστε.

Πλούσιες πηγές πρωτεϊνών είναι επίσης τα αυγά, το σπανάκι και τα φασόλια. Υπολογίστε συνολικά ότι οι πρωτεΐνες πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 20 με 30% της διατροφής σας.

Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες στο γυμναστήριο δίνουν έμφαση στους κοιλιακούς και στα οπίσθια και ξεχνάνε να γυμνάσουν κάτι πολύ βασικό. Τους τρικέφαλους και τους δικέφαλους. Έτσι βλέπουμε πολύ συχνά ακόμα και πιο νεαρές γυναίκες να έχουν μπράτσα «κρεμασμένα». Και πιστέψτε μας αν ξεκινήσει να φαίνεται η χαλάρωση στα χέρια τότε χρειάζεται περισσότερος κόπος και χρόνος για να απαλλαγείτε απο αυτή.

Οι μύες που πρέπει να εστιάσετε είναι οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι.

Οι δικέφαλοι μυς, ονομάζονται έτσι, γιατί αποτελούνται από δύο τμήματα. Το ένα στο εξωτερικό τμήμα και το άλλο στο εσωτερικό τμήμα του χεριού. Είναι υπεύθυνοι για την ελαστικότητα και κίνηση του αγκώνα. Καλό είναι να μην το παρακάνετε με πολλά σετ και ασκήσεις, γιατί πιθανότατα θα υπερπροπονηθούν και δεν θα έχουν την ανάλογη ανάπτυξη.

Οι τρικέφαλοι αποτελούνται από τρία τμήματα (πλάγιο, μακρύ και μέσο). Μία άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα, όσο σκληρά κι αν εκτελείται, δεν είναι αρκετή για να γυμνάσει ολόκληρο τον μυ. Αντίστοιχα σημαντικό είναι κάθε τμήμα των μυών να γυμνάζεται ισόποσα και με την ίδια ένταση.

Στο βίντεο  μπορείτε να δείτε βασικές ασκήσεις χεριών τις οποιες αν κάνετε ευλαβικά τρείς φορές την εβδομάδα θα φορέσετε μέχρι το καλοκαίρι περήφανες το tank top σας.

Και δύο ακόμα τρόποι εκγύμνασης των χεριών

Μποξ: Για να μειώσετε τη χαλάρωση στα μπράτσα χρειάζεται πρώτα να τονώσετε τους μύες και να διώξετε το περιττό λίπος. Η πυγμαχία μπορεί να τα κάνει και τα δύο και να γυμνάζει πολλές διαφορετικές μυικές ομάδες. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σάκο του μποξ ή να δουλέψετε μαζί με μία φίλη ή έναν γυμναστή που θα σας κρατά στόχους για να δίνετε μπουνιές. Ακόμη, μπορείτε να δίνετε μπουνιές στον αέρα, φορώντας βάρη στα χέρια.

Κολύμπι: Λόγω της αντίστασης του νερού γυμνάζετε κάθε γωνία των μπράτσων και ώμων. Αλλάζετε το ρυθμό και τον τρόπο που κολυμπάτε κάθε 50 μέτρα. Πρόσθιο, ελεύθερο, ύπτιο και μπουνιές μέσα στο νερό θα σας τονώσουν τα μπράτσα σας.

www.citywoman.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα