11 ιδέες για υγιή και δυνατά μαλλιά σε χρόνο dt απο όλες τις χώρες του κόσμου!

11 ιδέες για υγιή και δυνατά μαλλιά σε χρόνο dt απο όλες τις χώρες του κόσμου!

Πριν «ανακαλυφθεί» το σαμπουάν και το κοντίσιονερ, άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο γνώριζαν ήδη πώς να λούζουν και να περιποιούνται τα μαλλιά τους με τη βοήθεια της φύσης.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί από αυτούς τους φυσικούς τρόπους χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Ταξιδέψαμε στις επτά θάλασσες και βρήκαμε 11 μυστικά ομορφιάς που θα αλλάξουν τα μαλλιά σου μια για πάντα!

1 Αφρική
Το μαύρο σαπούνι, παράγεται χειροποίητα στην Αφρική και συνδυάζει σκόνη λοβού κακάο, βούτυρο καριτέ, φοινικοπυρηνέλαιο και διάφορα φυτικά στοιχεία (όπως σκόνη από κελύφη ξηρών καρπών και φλούδες μπανάνας Αντιλλών). Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και προσφέρει πεντακάθαρα και μεταξένια μαλλιά.
2 Κίνα
Για εκατοντάδες χρόνια, οι γυναίκες στην Κίνα λούζονταν με το γαλακτώδες, παχύρρευστο υγρό που έμενε μετά το ξέπλυμα ή το βράσιμο του ρυζιού. Αφήνοντας το νερό αυτό να υποστεί ζύμωση –δηλαδή να ξυνίσει- αποκτούσε υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και βιταμίνες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί το γκριζάρισμα και να διατηρεί τα μαλλιά δυνατά και στιλπνά.

3 Αυστραλία
Το έλαιο ευκαλύπτου, ένα δέντρο που ευδοκιμεί στη χώρα των καγκουρό, συναντάται σε πολλά προϊόντα πρώτων βοηθειών, υγεία και ομορφιάς. Και δικαίως, αφού διαθέτει εξαιρετικές αντιμυκητιακές ιδιότητες, προάγει την ανάπτυξη της τρίχας, βελτιώνει τη λάμψη και μειώνει τον ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής. Αρκεί να προσθέσεις λίγες σταγόνες μέσα σε ένα λάδι βάσης (πχ. ελαιόλαδο) για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
4 Αργεντινή
Τα μακριά, λαμπερά μαλλιά θεωρούνται ιδιαίτερα σέξυ κι ελκυστικά στην Αργεντινή. Ένας τρόπος, λοιπόν, για να τους χαρίσεις υγιή κι αισθησιακή εμφάνιση είναι εφαρμόζοντας το τζελ της αλόης απευθείας πάνω στο τριχωτό και την τρίχα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες σύνθεσή του μοιάζει με την κερατίνη κι εγγυάται υπέροχα, στιλπνά μαλλιά. Άφησέ το για πέντε λεπτά και ξέπλυνε.
5 Κεντρική Αμερική
Το έλαιο sapuyulo του καρπού sapote χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό της τρίχας και ως κοντίσιονερ για το τριχωτό της κεφαλής. Προάγει την ανάπτυξη υγιών μαλλιών και προλαμβάνει την πιτυρίδα, ενώ είναι παράλληλα ιδανικό για να «δαμάσεις» το φριζάρισμα αν έχεις σγουρά μαλλιά.

6 Ινδία
Η σκόνη amla (ινδικό γραφκοστάφυλο), που απαντάται ευρέως στην αγιουρβεδική ιατρική, αναμειγνύεται με νερό και απλώνεται στα μαλλιά και το τριχωτό για την πρόληψη της λέπτυνσης και του γκριζαρίσματος. Πιστεύεται ότι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά διατηρεί τα μαλλιά υγιή και δυνατά.
7 Ινδία
Το δέντρο neem διαθέτει πολυάριθμα οφέλη, αφού το εκχύλισμά του δρα ως φυσικό αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιακό φάρμακο. Το τσάι από φύλλα neem που έχουν μουλιάσει και κρυώσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναζωογονητικό ξέπλυμα μετά το λούσιμο. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν λάμψη. Εναλλακτικά, μπορείς να αναμείξεις σκόνη φύλλων neem με νερό και να φτιάξεις μια πηχτή, κοκκώδη πράσινη αλοιφή. Κάνε μασάζ με αυτή στο τριχωτό αν θες να πετύχεις απολέπιση και βαθύ καθαρισμό των πόρων. Άφησέ τη 30 λεπτά και ξέπλυνε για να έχεις υγιείς θύλακες και λαμπερά μαλλιά.

8 Ιαπωνία
Το έλαιο καμέλιας από κρύα συμπίεση, ή αλλιώς tsubaki, είναι λίγο πιο ακριβό από τα άλλα θεραπευτικά έλαια αλλά βοηθά στην καταπολέμηση προβλημάτων του τριχωτού όπως η ξηροδερμία και η ξηρότητα. Η θρεπτική αξία του ελαίου υπόσχεται ιδιαίτερα λαμπερά μαλλιά, ενώ μερικοί πιστεύουν ότι καταπολεμά το γκριζάρισμα.
9 Μαρόκο
Όλοι έχουμε ακούσει και δοκιμάσει το περίφημο έλαιο αργκάν. Μπορεί να το γνωρίζουμε σχετικά λίγο καιρό, όμως στη Νότιο Αφρική ήδη εδώ και εκατοντάδες χρόνια διατηρούν τα μαλλιά τους ενυδατωμένα και απαλά χάρη στο αργανέλαιο που παίρνουν από τους καρπούς του ομώνυμου δέντρου.

10 Τζαμάικα
Αν ο αγκαθωτός κάκτος φραγκοσυκιάς μπορεί να αντέξει τη ζέστη του ήλιου, τότε μπορεί σίγουρα να προσφέρει εξαιρετική προστασία στα μαλλιά μας. Οι γυναίκες της Τζαμάικα αφαιρούν το εξωτερικό αγκαθωτό περίβλημα του κάκτου και ξεπλένουν τα μαλλιά τους με το προστατευτικό του λάδι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα (η διπλάσια ποσότητα συγκριτικά με το αργανέλαιο). Ιδανικό για να χαρίσετε στη χαίτη σας έξτρα λάμψη και ενυδάτωση.
11 Ελλάδα
Η χώρα μας φημίζεται για το ελαιόλαδό της, αυτό το «χρυσό ελιξήριο» της μεσογειακής δίαιτας. Για αιώνες, έχει αποτελέσει τη βάση μιας υγιούς διατροφής ενώ η μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και υγεία στα μαλλιά.
www.worldsecrets.gr

Έλαιο αργκάν 50ml

Έλαιο αργκάν 100ml.

Aιθέριo Έλαιο Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

Καναββέλαιο λαμπερά μαλλιά και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες! Ένα λάδι για όλα!

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Λάδι τσουκνίδας για αύξηση των μαλλιών και πόνους αρθρίτιδας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr