Πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τη μακροζωία

Πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τη μακροζωία

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association, δείχνει πως ακόμη και τα πολύ υψηλά επίπεδα άσκησης συνδέονται με αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ειδικότερα σε ηλικιωμένα άτομα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 122.007 ενήλικες. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε τεστ κοπώσεως και στη συνέχεια διαχωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τα επίπεδα φυσικής κατάστασης (χαμηλά, κάτω του μετρίου, άνω του μετρίου, υψηλά και πολύ υψηλά). Τα υψηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης βρέθηκαν να είναι αντίστοιχα με εκείνα των επαγγελματιών αθλητών.

Συνολικά, η φυσική κατάσταση φάνηκε να σχετίζεται αντιστρόφως ανάλογα με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με το neadiatrofis.gr. Με άλλα λόγια, όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα φυσικής κατάστασης, τόσο χαμηλότερη ήταν η πιθανότητα πρόωρου θανάτου, χωρίς να υπάρχει ανώτατο όριο πέρα από το οποίο η καλή φυσική κατάσταση δεν προσέφερε επιπλέον όφελος.

Ακόμη, τα υψηλότερα επίπεδα καρδιοαναπνευστικής ικανότητας συσχετίσθηκαν με μεγαλύτερη αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ειδικότερα μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων και των ασθενών με υπέρταση. Αντίθετα, η «κακή» φυσική κατάσταση φάνηκε να μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης σε αντίστοιχο βαθμό με το κάπνισμα, τη στεφανιαία νόσο και το σακχαρώδη διαβήτη.

m.eirinika.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr