Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις χυμό σέλινου κάθε μέρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις χυμό σέλινου κάθε μέρα

Είναι μόδα, όμως κάνει, σίγουρα, καλό! Ιδού γιατί:

Το σέλινο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να φάμε πολύ σέλινο κάθε φορά. Όταν φτιάχνουμε χυμό, αφαιρούμε την ίνα και μπορούμε να πιέσουμε το μισό ματσάκι να βγάλει το ζουμί του σε ένα ποτήρι. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σέλινο αποτελείται από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα καλούδια, αυτός ο χυμός δεν είναι μόνο ένα γευστικό ποτό αλλά μια εξαιρετικά υγιής προσθήκη σε μια κανονική διατροφή.

Ο χυμός σέλινου έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες και αντίθετα από άλλους χυμούς φρούτων και λαχανικών, ένα ποτήρι χυμός έχει λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες από ένα καρότο μεσαίου μεγέθους. Μάλιστα, έχε στο νου σου ότι οι ίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία μας ωστόσο ο χυμός σέλινου δεν πρέπει ποτέ να αντικαθιστά κάποιο γεύμα.

Ας δούμε όμως τέσσερα από τα οφέλη αυτού του χυμού.

1. Αποτρέπει τα προβλήματα όρασης

Το σέλινο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και αυτή η βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην όραση. Προστατεύει την επιφάνεια των ματιών από βακτήρια και ιούς. Η βιταμίνη Α συμβάλλει επίσης στην πρόληψη του καταρράκτη.

2. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Το σέλινο περιέχει λουτεολίνη και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στοιχείο αυτό αποδυναμώνει τα καρκινικά κύτταρα και τα κάνει πιο ευάλωτα στη θεραπεία. Το σέλινο έχει χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική ως αντικαρκινικός παράγοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Εξουδετερώνει τις όξινες τροφές

Το σέλινο είναι πλούσιο σε στοιχεία όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το νάτριο που δίνουν στο χυμό σέλινου τις ισχυρές αλκαλικές του ιδιότητες. Με άλλα λόγια, μπορεί να εξουδετερώνει τις όξινες τροφές, βοηθώντας έτσι να διατηρήσουμε ένα ισορροπημένο pH στο σώμα μας. Η κατανάλωση μιας πάρα πολύ όξινης τροφής μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία όπως φθορά των οστών, πέτρες στα νεφρά και προβλήματα στο συκώτι και την καρδιά. Και επειδή πολλά τρόφιμα που τρώμε κάθε μέρα είναι όξινα, προσθέτοντας χυμό σέλινου στην καθημερινότητά μας μπορεί να σταματήσει κάποια από αυτά τα ζητήματα πριν ακόμα ξεκινήσουν.

4. Αποτρέπει τον διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 γίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον σύγχρονο κόσμο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι μέχρι το 2030, περισσότεροι από 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα υποφέρουν από αυτή την ασθένεια. Το σέλινο είναι ένας από τους φυσικούς τρόπους για να αποφευχθεί αυτή η πάθηση. Περιέχει πολλή βιταμίνη Κ ενώ μια μελέτη έχει αποδείξει ότι η βιταμίνη Κ βελτιώνει την ευαισθησία μας στην ινσουλίνη.

www.womenonly.gr

Πικρόξυλο ρύθμιση ζαχάρου-αδυνάτισμα-χοληστερίνη.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr