DIY: μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι.

DIY: μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι.

DIY: μάσκα προσώπου με πράσινο τσάι και μέλι για άψογη επιδερμίδα
Μία πανεύκολη μάσκα προσώπου για καθαρισμό και λάμψη.

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας πολλές φορές μπορεί να γίνει με απλά υλικά που μόνο να την ωφελήσουν μπορούν και σίγουρα όχι να την επιβαρύνουν ή να τη βλάψουν.

Συστατικά όπως το πράσινο τσάι, το μέλι και η μαγειρική σόδα –τα υλικά της συνταγής για μία σπιτική μάσκα προσώπου που θα δεις παρακάτω- δρουν ευεργετικά για την επιδερμίδα και προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση με τον πιο φυσικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα:

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και τις αντιγηραντικές του ιδιότητες ενώ ταυτόχρονα περιέχει καφεΐνη που βοηθάει στη μείωση των ερεθισμών της επιδερμίδας.

Πιθανότατα γνωρίζεις ότι η μαγερική σόδα έχει λευκαντικές ιδιότητες και όσον αφορά στην επιδερμίδα, βοηθάει εξαιρετικά στη λάμψη.

Τέλος, το μέλι είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Ωστόσο είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό, επομένως πολύ χρήσιμο για μία μάσκα προσώπου που θα το καθαρίσει και θα το αφήσει απαλό και λαμπερό.

Θα χρειαστείς:

1 φακελάκι πράσινο τσάι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 – ½ κ.γ. μέλι

Διαδικασία: Αδειάζεις το πράσινο τσάι από το σακουλάκι σε ένα σκεύος και το χτυπάς με την εξωτερική πλευρά ενός κουταλιού ή ένα μικρό γουδοχέρι για να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγειρική σόδα και τέλος το μέλι. Ανακατεύεις καλά για να σταθεροποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

Αφού έχεις καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά το πρόσωπό σου, μαζεύεις τα μαλλιά σου προς τα πίσω και απλώνεις τη μάσκα. Προφανώς, όπως συμβαίνει με τις σπιτικές μάσκες θα είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία της εφαρμογής γι’ αυτό θέλει προσοχή.

Αφήνεις τη μάσκα για περίπου 10 λεπτά αν η επιδερμίδα σου είναι κανονική ή μεικτή. Λιγότερο (περίπου 5’) αν το δέρμα σου είναι ξηρό ή ευαίσθητο.

Την αφαιρείς με χλιαρό νερό και σκουπίζεις καλά την επιδερμίδα σου με μία πετσέτα. Απλώνεις μία λοσιόν ή μία λεπτόρευστη ενυδατική κρέμα και είσαι έτοιμη.

www.ladylike.gr

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr