Έρευνα: Το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας!

Έρευνα: Το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας!

Έρευνα: Το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας!
Νέες μελέτες αλλάζουν την άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα για τα λιπαρά. Παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται για τις τροφές που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη, οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι το πλήρες γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και το βούτυρο δεν θα σας κάνουν κακό. Στην πραγματικότητα, οι τροφές αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι τελευταίες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το λίπος στα γαλακτοκομικά δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και σίγουρα δεν φράζει τις αρτηρίες μας. Παρά τις αυξανόμενες αποδείξεις, οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες για τους Αμερικανούς εξακολουθούν να συνιστούν τροφές χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Αλλά η συμβουλή δεν είναι απλώς αντι-επιστημονική, είναι επίσης επικίνδυνη, λένε οι ερευνητές του Επιστημονικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τέξας. Τα τρόφιμα και τα ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά περιέχουν συχνά πρόσθετα σάκχαρα που είναι στην πραγματικότητα επιβλαβή και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία της καρδιάς.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τα επίπεδα λιπαρών οξέων σε μια ομάδα περίπου 3.000 εθελοντών ηλικίας 65 ετών και άνω για 22 χρόνια. Ανακάλυψαν ότι τα υψηλά επίπεδα «κακών» λιπαρών οξέων – όπως η LDL χοληστερόλη, η οποία κατηγορήθηκε ως αιτία καρδιακής νόσου – δεν επηρέασαν την υγεία ούτε αύξησαν τον ρυθμό των καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα «κακών» λιπαρών οξέων ήταν 42% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, υποδηλώνοντας ότι μια λιπαρή διατροφή είναι προστατευτική σε αυτή την κατάσταση.

Οι πλήρεις σε λιπαρά γαλακτοκομικές τροφές αποτελούν «πλούσιες πηγές θρεπτικών ουσιών όπως ασβέστιο και κάλιο και είναι απαραίτητες για την υγεία, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής», δήλωσε η Marcia Otto, από την ομάδα των ερευνητών.

Ανέφερε ότι η έρευνα ήταν «ισχυρή» και «ενισχύει σημαντικά το αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που δείχνουν ότι το λίπος των γαλακτοκομικών προϊόντων, αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή θνησιμότητας στους ηλικιωμένους».

Πηγή: American Journal of Clinical Nutrition, 2018, doi: 10.1093 / ajcn / nqy117.

8 BILLION ACIDOPHILUS & BIFIDUS.Καθαρό στομάχι, έντερο, βελτιωμένη εντερική χλωρίδα.

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

 

Διαβάστε ακόμα