Ποια δίαιτα μειώνει το κοιλιακό λίπος

Ποια δίαιτα μειώνει το κοιλιακό λίπος

Πιθανότατα δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μπει στον πειρασμό να δοκιμάσουν κάποια δίαιτα για το «τοπικό πάχος», ελπίζοντας σε γρήγορα, ορατά και στοχευμένα αποτελέσματα.

Μάλιστα, το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς είναι συνήθως και το πιο «ανεπιθύμητο», με πολλούς να αναζητούν ειδικές δίαιτες και μεθόδους άσκησης για να το αποβάλλουν.

Τα κακά νέα, είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι κάποια συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να δράσει «τοπικά», μειώνοντας συγκεκριμένα το λίπος της κοιλιάς. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μια ισορροπημένη δίαιτα, ιδανικά σε συνδυασμό με άσκηση, μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας και σταδιακή απώλεια βάρους και μείωση του συνολικού λίπους στο σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα διατροφικά πρότυπα ενδεχομένως υπερτερούν ως προς την αντιμετώπιση της κεντρικού-τύπου παχυσαρκίας, με τη μεσογειακή δίαιτα να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ειδικότερα, έχει φανεί πως η υιοθέτηση δίαιτας που προσεγγίζει το μεσογειακό πρότυπο διατροφής και παράλληλα οδηγεί σε δημιουργία ενεργειακού ελλείμματος, πιθανό να είναι πιο αποτελεσματική ως προς τη μείωση της περιφέρειας μέσης, συγκριτικά με άλλα διατροφικά πρότυπα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Φυσικές λύσεις για αποτοξίνωση απο τα μυστικά ομορφιάς.

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr