Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Παγωτό γιαούρτι με παστέλι σουσαμιού

Φτιάχνουμε εύκολα ένα αφράτο παγωτό με βάση το γιαούρτι. Δοκιμάστε το, είναι υπέροχο και ό,τι πρέπει για όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα.

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:3′

Έτοιμο σε:25′

Χρόνος αναμονής:4 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ανδρέας Λαγός

Υλικά

30ml κρέμα γάλακτος
1½ κουτ. σούπας μέλι
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
200ml γάλα συμπυκνωμένο (εβαπορέ)
250ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
70γρ. σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
παστέλι σουσαμιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και το μέλι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το γιαούρτι, το συμπυκνωμένο γάλα, τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, το σουσάμι και ανακατεύετε πολύ καλά με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το φυλάτε στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου, μέχρι να παγώσει. Σερβίρετε το παγωτό με σπασμένο παστέλι από πάνω.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Tips
Αν και το συγκεκριμένο παγωτό από τα υλικά του θα βγει αφράτο, καλό είναι όμως αν έχετε χρόνο να το βγάζετε ανά διαστήματα από την κατάψυξη και να το ανακατεύετε.

www.olivemagazine.gr

 

Διαβάστε ακόμα