Ποιά είναι τελικά η καλύτερη ώρα για να κάνουμε μπάνιο

Ποιά είναι τελικά η καλύτερη ώρα για να κάνουμε μπάνιο

Είσαι πρωϊνός ή βραδινός τύπος;

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις ένα αναζωογονητικό μπάνιο για να ξεκινήσεις με ενέργεια τη μέρα σου. Και βέβαια, τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο που θα διώξει όλη την κούραση.

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου

Ποιά τελικά είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε όμως μπάνιο; Αν μετά τον πρωϊνό καφέ και το σκρολάρισμα στο Instagram μπαίνεις στο ντους τότε σύμφωνα με την αισθητικό των Kardashians, Joanna Czech, κάνεις λάθος.

Και μας εξηγεί τον λόγο: «Ο αέρας που μας περιβάλλει είναι γεμάτος ρύπους, νέφος, σκόνη και άλλες ελεύθερες ρίζες. Όλα αυτά τα σωματίδια κολλάνε στα ρούχα και το δέρμα μας όλη την ημέρα και μεταφέρονται στις επιφάνειες που καθόμαστε και αγγίζουμε. Όταν δεν κάνουμε μπάνιο πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, φέρνουμε κυριολεκτικά τη βρωμιά των δρόμων στα σεντόνια μας», εξηγεί.

«Απλά κάνω μπάνιο κάθε βράδυ», λέει η αισθητικός. «Είναι τόσο απλό».

«Δεν το κάνω μόνο για τα σεντόνια. Έτσι προετοιμάζω την επιδερμίδα στο σώμα και το πρόσωπό μου για τον ύπνο». Όπως σημειώνει η ίδια το δέρμα είναι περίπου 60% πιο απορροφητικό τη νύχτα – αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, διευρύνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας την απορρόφηση. Έτσι προτιμά να πλένει το πρόσωπό της και να απλώνει τις κρέμες και τους ορούς της πριν πέσει για ύπνο, καθώς έτσι η skincare ρουτίνα της είναι πολύ πιο αποτελεσματική από όταν γίνεται το πρωί.

mylife.offsite.com.cy

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

Έλαιο κισσού λιποδιαλυτικό κατά της κυτταρίτιδας.

Κισσός-βότανο-λιώνει το λίπος!

Σαπούνι βάλσαμο- γάλα γαϊδούρας.Επούλωση πληγών ανάπλαση σώματος- προσώπου

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr