Επικίνδυνοι μύθοι: Δερματολόγος αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουμε όλες στον καθαρισμό προσώπου

Επικίνδυνοι μύθοι: Δερματολόγος αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουμε όλες στον καθαρισμό προσώπου

Ανοίγουν τον δρόμο για κοκκινίλες, ακμή, ακόμα και βλάβες από τον ήλιο.

Και ποια από εμάς δεν πιστεύει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου της; Αλλά εκεί που νομίζαμε ότι είμαστε επαρκώς ενημερωμένες, έρχεται η Anita J. Sturhman, δημιουργός της δερματολογικής κλινικής Nuriss, να μας επισημάνει τα λάθη στον καθαρισμό που κάνουμε όλες, συχνά μάλιστα από υπερβάλλοντα ζήλο.

Λάουρα Νικολάου

«Ακόμα και τα στοιχειώδη βήματα στη ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να έχουν τεράστιες επιπτώσεις αν δεν γίνουν σωστά» εξηγεί η δερματολόγος και προσθέτει: «Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνες που παραλείπουν τον πρωινό ή το βραδινό καθαρισμό και κάνουν μόνο έναν από τους δύο. Και οι δύο όμως είναι καθοριστικής σημασίας για υγιές δέρμα».

Ποια είναι λοιπόν τα πιο κοινά σφάλματα και πώς θα επανορθώσουμε;

Λάθος Νο1: Χρησιμοποιούμε υπερβολικά πολλά καθαριστικά.

«Αν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό προϊόν καλής ποιότητας, δεν χρειάζεστε δεύτερη φάση καθαρισμού» επισημαίνει η Anita. Σε περίπτωση που το ένα καθαριστικό δεν αρκεί για να αφαιρέσει όλες τις στρώσεις του μέικαπ, η ειδικός συνιστά να απλοποιήσετε τη διαδικασία μακιγιάζ, αφαιρώντας τα προϊόντα που φράζουν τους πόρους, π.χ. ένα βαρύ foundation, «αντί να προσθέτετε επιπλέον βήματα καθαρισμού που προκαλούν ευαισθησίες στην επιδερμίδα».

Λάθος Νο2: Τρίβουμε υπερβολικά έντονα το πρόσωπό μας.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα που βλέπω είναι σε ανθρώπους που το παρακάνουν με την τριβή κατά τον καθαρισμό του προσώπου τους» εξηγεί η Anita. Αρκεί ένα ήπιο καθαριστικό και ένα μαλακό πανάκι για να αφαιρέσουμε όλο το μακιγιάζ και τους ρύπους δίχως τον κίνδυνο των ερεθισμών. «Η πρωινή ρουτίνα σας πρέπει να είναι ήπια, ενυδατική και εξισορροπητική. Η νυχτερινή ρουτίνα μπορεί να είναι πιο εντατική. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τα βακτήρια και τους περιβαλλοντικούς ρύπους που ενδεχομένως έχουν συσσωρευτεί μέσα στη μέρα».

Λάθος Νο3: Χρησιμοποιούμε σκληρά απολεπιστικά προϊόντα.

«Η επιδερμίδα, η ανώτερη στιβάδα του δέρματος, λειτουργεί σαν φραγμός που προστατεύει από απειλές όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση και τα μικρόβια» εξηγεί η δερματολόγος. «Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να εξασθενίσει αυτό το προστατευτικό στρώμα, οδηγώντας σε κοκκινίλες, ξηρότητα και ευαισθησία. Μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευάλωτο σε περιβαλλοντικές βλάβες».

/www.womantoc.gr

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Αμυγδαλέλαιο των 100ml απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Χαμομηλέλαιο! Για ακμή, σκασμένα χέρια, πόνους.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr