Σικάτη και λαμπερή στα 50 – 13 «χρυσοί» κανόνες από την στιλίστρια της Νταϊάνα

Σικάτη και λαμπερή στα 50 – 13 «χρυσοί» κανόνες από την στιλίστρια της Νταϊάνα

Η Άννα Χάρβει έχει αφιερώσει όλη της την ζωή στην μόδα. Ήταν στιλίστρια της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, είναι πασίγνωστη στην βιομηχανία της μόδας και φυσικά έχει περάσει από την Vogue και το Harpers Bazzar.

Ωστόσο, ακόμη και η γυναίκα που συνέλαβε στο να γίνει η Νταϊάνα μία από τις γυναίκες με τεράστια επιρροή στην μόδα, παραδέχεται πως και η ίδια όταν φτάσει στην ηλικία των 50 θα πρέπει να αναθεωρήσει για το στιλ της και να κάνει κάποιες βασικές αλλαγές, ώστε να συνεχίσει να φαίνεται λαμπερή.

«Πιστεύω πως στα 72 μου δεν θα φοράω κοντές φούστες και ψηλές μπότες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στα 50 μου θα αποχωριστώ και το μπικίνι μου ή το κολάν στο γυμναστήριο», αναφέρει η Άννα.

Οι βασικοί κανόνες της στιλίστριας της Νταϊάνας για τέλειο στιλ μετά τα 50:

Εξοικειώσου απόλυτα με το σώμα σου
Όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός μας αλλάζει και το σώμα μας δεν μένει για πάντα το ίδιο. Εξοικειώσου με την εικόνα σου, κάνε μία στροφή στον καθρέφτη και κατάλαβε πως ακόμη και αν μερικά μέρη του σώματός σου δεν ήταν όπως πριν, αυτό δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το να δείχνεις όμορφη όταν βγαίνεις έξω.

Φύλαξε τα κοσμήματα για τις μέρες που δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση

Έφαγες λίγο παραπάνω και δεν νιώθεις ωραία με το σώμα σου σήμερα; Η Άννα λέει πως αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να βάλεις αυτό το statement ζευγάρι σκουλαρίκια που δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξει κάποιος ή το τέλειο πολύχρωμο κολιέ σου. Έτσι θα τραβήξεις την προσοχή, κρύβοντας όμως το μυστικό σου.

Επέμεινε στα φορέματα με μανίκια
Και επειδή το μεγάλο πρόβλημα για πολλές γυναίκες είναι τα χέρια τους, ένα φόρεμα με μανίκια ή μία μίνιμαλ ζακέτα από πάνω είναι η καλύτερη επιλογή για να νιώθεις βολικά όπου κι αν πας.

Χρώμα ναι, μαύρο όχι
Γενικά μην είσαι πολύ των άκρων… μην φοράς συνέχεια μαύρο ή λευκό κατά την διάρκεια της ημέρας. Πες ναι στο καφέ, το καραμελέ, το απαλό μπλε και το μπορντό. Έτσι και θα δείχνεις πιο εκτυφλωτική και πιο νέα.

Όταν αμφιβάλλεις φόρεσε τούνικ ή κιμονό
Όταν δεν είσαι σίγουρη για την εφαρμογή των ρούχων σου στο πίσω μέρος ή στην κοιλιά, τότε ένα ελαφρύ πανωφόρι θα δείχνει πως το ρούχο σου είναι ενιαίο και δεν «κολλάε» σε κάποιο σημείο του σώματός σου.

Το εσώρουχο-κορσές βοηθάει
Μπορεί να μην είναι ότι πιο θηλυκό, αλλά το εσώρουχο μέχρι τον αφαλό θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος, καθώς θα δεις πως με αυτό η εφαρμογή των ρούχων σου είναι καλύτερη. Ειδικά αν φορέσεις κάποιο φόρεμα ή φούστα ( ή αντίστοιχα μία μπλούζα με ντεκολτέ), ένα «καλυπτικό» εσώρουχο θα το χρειαστείς.

Φούστα μέχρι το γόνατο

Η φούστα που θα σε βολέψει όσο καμία άλλη σε αυτή την ηλικία, είναι αυτή που είναι μέχρο το γόνατο και έχει ζάρες ή μία μεγάλη ζώνη στην περιοχή της κοιλιάς. Αν επίσης έχει και ένα μικρό σκίσιμο, ακόμη καλύτερα.

Όχι φορέματα που σακουλιάζουν στην κοιλιά

Επειδή τα κολλητά φορέματα είναι λίγο απαγορευμένα σε αυτή την ηλικία, πρέπει να προσέξεις πως θα εφορμόζει το φόρεμα που θα αγοράσεις πάνω σου. Πες ναι στο wrap φόρεμα που είναι κολλητό στο στήθος και ανοίγει προς τα κάτω και δώσε προσοχή στο ύφασμα και στο σημείο V στο στήθος.

Ναι μπορείς να φορέσεις αυτό το biker jecket που σ’ αρέσει
Προτίμησε να φορέσεις αυτό το jacket ή δερμάτινο που σ΄αρέσει πάνω από κάποιο φόρεμα ή φούστα, παρά από ένα τζιν, το οποίο θα δείξει σούπερ με ένα oversized σακάκι. Πάντως η Χάρβει προτείνει να μην παραμελείς το πανωφόρι, μιας και είναι η πρώτη σου εικόνα όταν βγαίνεις έξω.

Προσοχή στα skinny jeans
Είναι δύσκολο παντελόνι, καθώς δεν «μαζεύει» την κοιλιά και δεν ανασηκώνει τους γοφούς. Αν, λοιπόν, θέλεις ένα πιο «ασφαλές» τζιν, τότε μην ξεχάσεις πως ένα ψηλόμεσο τζι καμπάνα και κάνει τα πόδια σου να φαίνονται πιο ψηλά και καμουφλάρει την περιοχή της κοιλιάς.

Κάνε αυτό το τεστ για να εφαρμόσει σωστά το σακάκι σου

Κάθε φορά που δοκιμάζεις ένα σακάκι, φέρε τα χέρια σου μπροστά και τέσταρε αν κάνει καλή εφαρμογή στα χέρια και την πλάτη. Αν δεν ζαρώνουν τα μανίκια ή δεν είναι πολύ σφιχτό στην μέση, τότε ναι είναι το κατάλληλο για σένα.

Το γυαλιστερό καλσόν κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο χοντροκομμένα
Κι όμως αν δεν το ήξερες, μάθε πως το ματ κάλσον κάνει τα πόδια να φαίνονται πιο λεπτά και το γυαλιστερό πιο χοντρά. Επίσης, μπορεί τα καλσόν με prints να είναι της μόδας, αλλά η στιλίστρια προτείνει να κρατηθείς και να μην τα φορέσεις.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
O πιο εύκολος τρόπος για να δείχνεις μεγαλύτερη… είναι να προσπαθείς να ντύνεσαι νεανικά. Απλά μην το κάνεις. Αν κάθε φορά που ντύνεσαι ρωτάς τον εαυτό σου… αυτό με κάνει να δείχνω νέα, τότε δεν ξέρεις τι σημαίνει το να είναι μία εμφάνιση στιλάτη.

Φωτογραφίες: ΑP

Πηγή:www.bovary.gr

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr