Πότε να βάλεις ρετινόλη στο δέρμα, πότε βιταμίνη C και πότε ενυδατική κρέμα; Η σωστή ώρα για κάθε περιποίηση

Πότε να βάλεις ρετινόλη στο δέρμα, πότε βιταμίνη C και πότε ενυδατική κρέμα; Η σωστή ώρα για κάθε περιποίηση

Ξέρεις το ρολόι του δέρματος; Όταν διαταράσσεται προκαλεί πρόωρη γήρανση των ιστών.

Για χρόνια, οι επιστήμονες κατανοούν πως ο χρόνος κυβερνάει το σώμα μας, με τους 24ωρους κιρκαδικούς ρυθμούς που μας κάνουν να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε σύμφωνα με την κίνηση του ήλιου. Φαίνεται, όμως, πως δεν υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «βασικό ρολόι» στο σώμα μας, καθώς πολλά συστήματά του λειτουργούν συγχρονισμένα με τα κύτταρά μας.

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη
«Όταν αυτό το σύστημα διαταράσσεται, έχει ως αποτέλεσμα πρόωρη γήρανση των ιστών καθώς και μεγαλύτερη προδιάθεση για την ανάπτυξη όγκων του δέρματος» εξηγεί η Rabbia Aslam, κλινική διευθύντρια της γνωστής κλινικής HC MedSpa στο Λονδίνο. Το σώμα μας αναγεννάται σε διαφορετικές ώρες μέσα στο παράθυρο των 24 ωρών.

Είναι γνωστό πως η διαδικασία του πολλαπλασιασμού γίνεται σε διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, μάλιστα μπορεί αυτό να το νιώθεις γύρω στις 4 το απόγευμα στο δέρμα σου, σαν να είναι λίγο σκληρό και αφυδατωμένο.

4 το απόγευμα
Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επαναλάβεις την ενυδάτωση και να ενισχύσεις το δέρμα με ένα ελαφρύ σπρέι προσώπου» συμπληρώνει. Μην ξοδέψεις όμως χρήματα για ένα σπρέι που θα έχεις συνέχεια στην τσάντα σου. «Αν είσαι μακιγιαρισμένη, το δέρμα σου δεν θα ωφεληθεί ιδιαίτερα από το σπρέι» εξηγεί η αισθητικός Debbie Thomas. Με άλλα λόγια, κράτα τα χρήματά σου για προϊόντα ημέρας και νύχτας.

Πριν κοιμηθείς
Η ανάπλαση των κυττάρων είναι στο υψηλότερο επίπεδό της το βράδυ. Συμβαίνει τουλάχιστον 30 φορές πιο γρήγορα το βράδυ απ’ ότι στη διάρκεια της ημέρας, καθώς τότε γίνεται η κυτταρική ανανέωση» σχολιάζει η Aslam. «Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις ρύπους και μακιγιάζ πριν ξαπλώσεις – ιδανικά με ένα προϊόν που περιέχει ρετινόλη.

Όταν ξυπνήσεις
«Συνήθως το πρωί είναι πιο αυξημένα τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Προτείνω αυτή την ώρα να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν ουσίες όπως η βιταμίνη C και Ε, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση», συμπληρώνει.

www.shape.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς.

Σέρουμ κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Διαβάστε ακόμα