Χρυσό Γάλα | Θεραπευτικό Ρόφημα για Ζωτικότητα και Ευλυγισία

Χρυσό Γάλα | Θεραπευτικό Ρόφημα για Ζωτικότητα και Ευλυγισία

 Το χρυσό γάλα- ένα θεραπευτικό ρόφημα από κουρκουμά- είναι ευεργετικό για όλους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Ενισχύει τη ζωτικότητα και την ευλυγισία. Οκουρκουμάς είναι η πιο θεραπευτική ρίζα για το σώμα. Βγαίνει από τη ρίζα ενός φυτού που καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία αλλά χρησιμοποιούνταν σε πολλές χώρες για χιλιάδες χρόνια ως θεραπευτική τροφή. Είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικό για τα εσωτερικά όργανα, τη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις.

Κάνει καθαρισμό του αίματος και προωθεί την καλή υγεία. Επίσης έχει εξωτερικές θεραπευτικές ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα για το δέρμα, αλλά και για λουτροθεραπεία. Σε διατηρεί όμορφο. Αν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά, πρέπει να είναι μαγειρεμένος και όχι ωμός, έτσι ώστε το σώμα να αφομοιώσει καλύτερα τις θεραπευτικές του δυνάμεις. Είναι ουσιώδες, θρεπτικό συστατικό για γυναίκες άνω των 28 ετών.

Το Χρυσό Γάλα είναι ειδικά ευεργετικό για τις δύσκαμπτες αρθρώσεις και παρέχει μία πηγή λίπανσης για όλο το σύστημα. Περιλαμβάνει ουσιώδη έλαια και κουρκουμά, συστατικά ζωτικής σημασίας που βοηθούν τις γυναίκες να κρατήσουν την ευκαμψία και τη ζωτικότητά τους.

Συστατικά:

1/8 γλυκό του κουταλιού κουρκουμά

1/2 φλιτζάνι νερό 230 γραμμ.γάλα

2 κουταλιές της σούπας ωμό αμυγδαλέλαιο

Μέλι για γεύση

1 λοβό κάρδαμου (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής:

Σιγοβράστε τον κουρκουμά σε νερό μέχρι να δημιουργήσει μιά πάστα. Προτεινόμενος χρόνος μαγειρέματος 8 λεπτά, μπορείτε να προσθέσετε νερό αν είναι απαραίτητο. Εν τω μεταξύ αφήστε το γάλα με το αμυγδαλέλαιο να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν απομακρύνετε από τη φωτιά.

Ενώστε τα δύο μείγματα χρησιμοποιώντας μίξερ, αν το επιθυμείτε. Προσθέστε το μέλι. Το κάρδαμο μπορεί να μαγειρευτεί με τον κουρκουμά για επιπλέον γεύση. Σημειώστε ότι μπορείτε να προετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα πάστας μιας και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 40 μέρες.

Η γενική αναλογία κουρκουμά, νερού είναι 1 μέρος κουρκουμά 4 μέρη νερό. Μετάφραση: Δανάη Σάκε Σανταμούρη από www.3ho.org

www.omorfizoi.gr

Δισκία Κουρκουμά

Λάδι κουρκουμά η κουρκουμέλαιο. Το θεραπευτικό!

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr