DIY | 7 συνταγές ομορφιάς με υλικά της φύσης

DIY | 7 συνταγές ομορφιάς με υλικά της φύσης

 Αν η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα, τα καλύτερα καλλυντικά μας τα προσφέρει η φύση. Συνταγές ομορφιάς με καλλυντικά φτιαγμένα από τα υλικά της φύσης που υπόσχονται να σας λύσουν τα χέρια είναι οι ακόλουθες.

1.Τονωτική λοσιόν προσώπου

Υλικά

1 μέτριο αγγούρι

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε το αγγούρι, κόψτε το σε μικρά κομματάκια και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Σουρώστε τον πολτό πάνω από ένα μπολ, και κρατήστε το ζουμί του αγγουριού, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπουκάλι με καπάκι. Τέλος, προσθέστε το μέλι στο χυμό, ανακατέψτε τα, κι έχετε έτοιμη την τονωτική λοσιόν προσώπου, την οποία μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

2. Μάσκα για ευαίσθητο δέρμα

Υλικά

1/2 κουταλάκι του γλυκού γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα υλικά έτσι ώστε να έχετε μια πάστα. Απλώστε τη στο πρόσωπο και τον λαιμό σας. Αφαιρέστε τη με δροσερό νερό. Απλώστε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας.

3. Μάσκα μαλλιών

Υλικά

1 μετρίου μεγέθους αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε το αβοκάντο και προσθέστε τις 2 κουταλιές μέλι, ανακατεύοντας καλά. Εφαρμόστε το μείγμα σε στεγνά ή ελαφρώς υγρά μαλλιά και αφήστε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλετε καλά και συνεχίστε με το λούσιμο και τη μαλακτική σας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, αποφύγετε να εφαρμόσετε τη μάσκα στις ρίζες σας, αλλά αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, κάντε μασάζ σε όλο το τριχωτό.

4. Scrub σώματος με λεμόνι και μέλι

Υλικά

2 ½ ποτήρια του τσαγιού ζάχαρη ½ ποτήρι αμυγδαλέλαιο 4 κουταλάκια χυμός λεμονιού 4 κουταλιές της σούπας μέλι 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το μέλι και το αιθέριο έλαιο λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

5. Κρέμα κατά του τοπικού πάχους

Υλικά

100 ml λάδι αμυγδάλου ή φυτικής κρέμας

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού

15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκου

8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε τα αιθέρια έλαια γερανιού, πεύκου και λεβάντας προσθέστε το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου στην κρέμα σας. Ανακατέψτε καλά. Αφού κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, σκουπιστείτε απαλά και απλώστε την κρέμα, με ανοδικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Οι κινήσεις αυτές βοηθούν στην αποτοξίνωση του λεμφικού συστήματος.

6. Ξηρό σαμπουάν

Υλικά

1 κούπα τσαγιού κουάκερ

1 κούπα τσαγιού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Αναμείξτε το κουάκερ με την μαγειρική σόδα και φυλάξτε το μείγμα σε ένα μπολ στο μπάνιο σας. Τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, βάλε λίγη ποσότητα από το μείγμα στην κορυφή του κεφαλιού σας και απομάκρυνε τη λιπαρότητα. Χτενιστείτε κανονικά.

7. Ξεβαφτικό νυχιών

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας ξίδι

Εκτέλεση

Ενώστε τα παραπάνω υλικά σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάστε μέσα στο μείγμα βαμβάκι σε ροδέλες και ταυτόχρονα τοποθετήστε τα χέρια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά, προκειμένου να μαλακώσει όσο γίνεται το μανό, για να φύγει πιο εύκολα μετά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τις ροδέλες στα νύχια σας και αφήστε τες επάνω για 20-30 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε απαλά το μανό από τα νύχια, μέχρι να γυαλίσουν.

www.omorfizoi.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Αιθέρια Έλαια Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς.

Έλαια Βάσης Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr