Μήλα, τσάι και μέτρο – τα 3 υλικά για μακροζωία

Μήλα, τσάι και μέτρο – τα 3 υλικά για μακροζωία

Aνθρωποι που τακτικά καταναλώνουν μέτριες έως υψηλές ποσότητες τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιοπάθεια.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως τα μήλα και το τσάι, προστατεύουν από τον καρκίνο και την καρδιοπάθεια, ιδιαίτερα τους καπνιστές και όσους πίνουν πολύ, αναφέρει νέα έρευνα του Edith Cowan University (ECU).

Ερευνητές του ECU ανέλυσαν στοιχεία που αξιολογούσαν τη διατροφή 53.048 Δανών σε 23 χρόνια.

Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που τακτικά καταναλώνουν μέτριες έως υψηλές ποσότητες τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιοπάθεια.

Η Dr. Nicola Bondonno, δήλωσε ότι ενώ η έρευνα ανακάλυψε χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε όσους έτρωγαν τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή, η προστασία φάνηκε να είναι ισχυρότερη για όσους είχαν υψηλό κίνδυνο χρόνιων νόσων λόγω τσιγάρου και για όσους έπιναν περισσότερα από 2 ποτά με αλκοόλ την ημέρα.

Συμμετέχοντες που κατανάλωναν 500mg φλαβονοειδών καθημερινά είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή καρκίνο.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι είναι σημαντικό να καταναλώνουν οι άνθρωποι ποικιλία ουσιών φλαβονοειδών. Αυτό πετυχαίνεται μέσω της διατροφής, εύκολα. Ένα φλιτζάνι τσάι, ένα μήλο, ένα πορτοκάλι, 100gμύρτιλα, και 100g μπρόκολα δίνουν ευρεία γκάμα ουσιών φλαβονοειδών και πάνω από 500mg αυτών.

Η Dr. Bondonno δήλωσε ότι αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ φλαβονοειδών και χαμηλότερου κινδύνου θνησιμότητας, η ακριβής φύση της προστατευτικής επίδρασης δεν είναι σαφής αλλά πιθανόν είναι πολύπλευρη.

www.iatronet.gr

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Φυσικές λύσεις γα αποτοξίνωση απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Schisandra Berries, Σισάνδρα Υπερτροφή Αποτοξίνωσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr