ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟ & ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΥΜΠΑΝΙΣΜΟ & ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ

 

Τυμπανισμός

O τυμπανισμός είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα που οφείλεται στην ανάπτυξη αερίων στο στομάχι και στο έντερο και προκαλεί αίσθημα βάρους και δυσφορία. Για να απαλλαγείτε από τον τυμπανισμό, ρίξτε 50 γραμμάρια ανθισμένο δεντρολίβανο, φρέσκο ή ξερό, και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά μέσα σε βραστό νερό. Πίνετε ένα φλιτζάνι από το αφέψημα έπειτα από κάθε γεύμα. Γνωστό από την αρχαιότητα για τις χωνευτικές και σπασμολυτικές του ιδιότητες, το δεντρολίβανο είναι γενικά πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών γαστρεντερολογικών προβλημάτων.

Υπερένταση

Τίλιο

Bράστε για 10-15 λεπτά 20 γραμμάρια λουλούδια τίλιου σε μια κούπα νερό και πιείτε το. H ευχάριστη λουλουδένια γεύση του και το άρωμά του, που θυμίζει μέλι, θα σας χαλαρώσουν και σε λίγο θα νιώσετε την ηρεμιστική του δράση.

Λεβάντα

Φτιάξτε ένα ελαφρύ έγχυμα αφήνοντας για 5 λεπτά 50 γραμμάρια αποξηραμένα άνθη λεβάντας, σε 1 λίτρο κρύο νερό. Πίνοντας 3-4 φλιτζάνια από το έγχυμα μέσα στη μέρα -το ένα οπωσδήποτε λίγο πριν από την ώρα του ύπνου-, θα ηρεμήσετε και θα πάψετε να είστε ευερέθιστοι. Φροντίστε, όμως, να τηρείτε τη σωστή δοσολογία, γιατί η λεβάντα σε υπερβολική δόση μπορεί να είναι τοξική. H λεβάντα, που από το 18ο αιώνα είχε καταταγεί στα λεγόμενα «κεφαλικά φυτά» λόγω τής επίδρασής της στο νευρικό σύστημα, με τα αιθέρια έλαια που περιέχει λειτουργεί κατευναστικά και ηρεμιστικά.

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

Χρίστος Καψάλης

Συλλέκτης Βοτάνων-Ερευνητής

www.lifehub.gr

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Πασιφλόρα. Ηρεμιστικό υπνωτικό βότανο απο τα μυστικά ομορφιάς.

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Νερό λεβάντας. Απαλλάσσει απο ακμή. Τονώνει.

Ε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr