ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ

Ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων. Σε αυτό το στάδιο τα συμπτώματα περιορίζονται σε:

έντονο ερυθρό χρώμα των ούλων
διόγκωση των μεσοδόντιων θηλών
αιμορραγία κατά το βούρτσισμα– επίμονη κακοσμία που επανέρχεται λίγο μετά το βούρτσισμα
Μπορεί να είναι οξεία, όταν εμφανίζεται απότομα και αφορά σε μια μικρή ομάδα δοντιών (εντοπισμένη) ή χρόνια, που διαρκεί περισσότερο χρονικό διάστημα και αφορά σε μεγαλύτερες ομάδες δοντιών (γενικευμένη). Αν η ουλίτιδα δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα, θα μετεξελιχθεί στο επόμενο στάδιο, την περιοδοντίτιδα.

Μήλο

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβετε την ουλίτιδα, είναι να τρώτε συχνά ένα ολόκληρο μήλο «δαγκωτό». Tο μήλο απολυμαίνει την στοματική κοιλότητα, δυναμώνει και συσφίγγει τα ούλα. Επίσης, αν σας συμβαίνει να τρίζετε τα δόντια στον ύπνο σας, μπορείτε να βοηθήσετε την σιαγόνα σας να χαλαρώσει τρώγοντας, πριν κοιμηθείτε, ένα ολόκληρο μήλο ή κάποιο άλλο τραγανό φρούτο ή λαχανικό, όπως κουνουπίδι ή καρότο.

Σόδα και αλάτι

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γιατροσόφι που τυγχάνει της έγκρισης και μιας διεθνούς οδοντιατρικής οργάνωσης! Σύμφωνα, λοιπόν, με την «International Dental Association», ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβετε, αλλά και για να καταπολεμήσετε, τη δημιουργία πλάκας και ουλίτιδας είναι να πλένετε τα δόντια σας μία φορά την ημέρα με μια πάστα από ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και αλατιού. Ρίξτε ελάχιστο νερό – τόσο ώστε, ανακατεύοντας τα υλικά, να δημιουργηθεί μια κρέμα. Τρίψτε με το δάχτυλό σας την πάστα πάνω στα ερεθισμένα ούλα και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα για ένα λεπτό. Βέβαια, η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε βουρτσίσει προηγουμένως τα δόντια σας και με οδοντόπαστα. Ούτε ότι, αν σας έχει παρουσιαστεί ουλίτιδα, θα αποφύγετε τον οδοντίατρο.

Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.

Χρίστος Καψάλης

Συλλέκτης Βοτάνων-Ερευνητής

www.lifehub.gr

Βότανα απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Κανέλα Κεϋλάνης απο τα μυστικά ομορφιάς (σκόνη)

 

Ε

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr