Πρόπολη: Ένα φυσικό “όπλο” για την απαλλαγή από μύκητες

Πρόπολη: Ένα φυσικό “όπλο” για την απαλλαγή από μύκητες

Παρά το γεγονός ότι οι Αιγύπτιοι, οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τη χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο η σύγχρονη ιατρική δεν έχει ανακαλύψει ακόμα όλες τις θεραπευτικές και χρήσιμες ιδιότητες της πρόπολης.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Η πρόπολη έχει αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές και αναλγητικές ιδιότητες.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
H θεραπεία διαφόρων νόσων του ανθρώπου με τα προϊόντα που προέρχονται από τις μέλισσες λέγεται << Αpitherapy>>. H πρόπολη χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για λοιμώξεις του αναπνευστικού, φαρυγγίτιδες, ωτίτιδες, δερματίτιδες, εγκαύματα, δυσλειτουργίες του κυκλοφορικού, παθήσεις εσωτερικών οργάνων, μυκητιάσεις, ιώσεις ,γυναικολογικές παθήσεις, λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας, παθήσεις και φλεγμονές των οφθαλμών.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
Διάλυμα πρόπολης (30 ml)
Αιθέριο έλαιο λεβάντας (10 σταγόνες)
Αιθέριο έλαιο Τea tree (15 σταγόνες)

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ:
Το διάλυμα πρόπολης μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο, και μάλιστα δεν θα χρειαστείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα άλλο προϊόν καθώς ένα πολύ μικρό μπουκαλάκι (25 ml) θα σας κρατήσει για πολύ καιρό. Σε αυτό λοιπόν το διάλυμα προσθέτετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Έπειτα ρίχνετε το αιθέριο έλαιο Τea tree.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Κάνετε τοπική επάλειψη με το μείγμα στα νύχια που πάσχουν μία φορά την ημέρα.

Σίγουρα, πριν την χρησιμοποίηση και την εφαρμογή της παραπάνω συνταγής θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να έχετε μία ακριβή διάγνωση και να αποφευχθούν οι τυχόν αλλεργίες από άτομα που είναι αλλεργικά σε προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες καθώς και στα παιδιά κάτω των 3 ετών.

www.anagnostirio.gr

Βασιλικός πολτός. Το παντοδύναμο φάρμακο των προγόνων!

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα