Μαλλιά υγιή: Στη φύση βρίσκεται η λύση!

Μαλλιά υγιή: Στη φύση βρίσκεται η λύση!

Τα μαλλιά μας χρειάζονται συνεχή περιποίηση και φροντίδα όλους τους μήνες του χρόνου, όμως το καλοκαίρι τα ταλαιπωρούμε περισσότερο λόγω της συνεχής έκθεσης στον ήλιο και ξεχνάμε ότι χρειάζονται περισσότερο ενυδάτωση. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε μαλλιά ζωντανά και γεμάτα λάμψη. Μην ξοδεύετε λοιπόν, άσκοπα χρήματα προμηθεύοντας διάφορα προϊόντα του εμπορίου που σας υπόσχονται θαύματα, στη φύση βρίσκεται η λύση! Σας προτείνουμε ένα λάδι με αιθέριο έλαιο ροδόξυλου που θα αποκαταστήσει τις φθορές που έχουν υποστεί από τον ήλιο, τις βαφές και τις καλοκαιρινές συνθήκες.

Το ροδόξυλο είναι ένα αειθαλές τροπικό δέντρο μετρίου μεγέθους, που χρησιμοποιείται κυρίως για ξυλεία. Ονομάζεται έτσι γιατί αναδίδει μία μυρωδιά που μοιάζει με αυτήν του τριαντάφυλλου και συνάμα είναι πολύ δροσιστική.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
To αιθέριο έλαιο του ροδόξυλου έχει μια χαρακτηριστική γλυκόπικρη μυρωδιά. Είναι ήπιο αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, επουλωτικό και βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης βοηθάει στην μείωση των κρυολογημάτων του πυρετού, της ναυτίας και του βήχα ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ατμοποιητές. Ακόμη είναι πολύ χρήσιμο και ανακουφίζει από το jet lag. Αναζωογονεί και τονώνει τους ιστούς των κυττάρων και είναι σημαντικό συστατικό για την ενυδάτωση και τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται στο μασάζ ή στο μπάνιο βοηθάει στην χαλάρωση και στην αποφυγή του άγχους με τις ευεργετικές του ιδιότητες.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Tο αιθέριο έλαιο ροδόξυλου χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή σαπουνιών, αρωμάτων και καλλυντικών. Όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, δίνει απαλότητα και είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος. Χρησιμοποιείται, επίσης για την περιποίηση των μαλλιών, αλλά και των πονοκεφάλων.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
Λάδι jojoba ( 25 ml)
Aιθέριο έλαιο ροδόξυλου (6 σταγόνες)
Αιθέριο έλαιο λεβάντας (4 σταγόνες)

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ:
Ζεσταίνετε ελαφρά το λάδι jojoba και μετά το βάζετε σ’ ένα μπουκάλι. Έπειτα, προσθέτετε το αιθέριο έλαιο ροδόξυλου. Τέλος, ρίχνετε το αιθέριο έλαιο λεβάντας.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Το λάδι που ετοιμάσατε μπορείτε να το χρησιμοποιείται μία φορά την βδομάδα ως εξής: Bάλτε το λάδι σε στεγνά μαλλιά, κάντε μασάζ και τυλίξτε τα για 15 λεπτά με μία πετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε κατευθείαν το σαμπουάν πάνω στα μαλλιά και λουστείτε.

Εμπιστευτείτε μας, και χρησιμοποιήστε στο σπίτι το συγκεκριμένο μείγμα. Θα ήταν χρήσιμο να το αποθηκεύετε σε ένα μέρος που θα μπορείτε να τα δείτε και να τα εφαρμόσετε με περισσότερη ευκολία στην καθημερινότητα σας.

www.anagnostirio.gr

Αιθέριο έλαιο ροδόξυλο. Το αναπλαστικό.

Έλαιο Τζοτζόμπα ή Χοχόμπα. Το έλαιο που μοιάζει με το δέρμα μας!

Αιθέριo Έλαιo Λεβάντας.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr