DIY: Φτιάξτε μόνες σας scrub με καφέ για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

DIY: Φτιάξτε μόνες σας scrub με καφέ για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Η επιδερμίδα σας αλλά και τα μαλλιά σας χρειάζονται πλήρη ανανέωση μετά τις διακοπές. Θα πρέπει να τους χαρίσετε έξτρα ενυδάτωση αφού τόσο ο ήλιος όσο και το νερό της θάλασσας και της πισίνας τα αφυδατώνουν. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τα απολεπιστικά προϊόντα. Εκείνα μάλιστα που θα φτιάξετε μόνες στο σπίτι με βασικό συστατικό τον καφέ που είναι αντιοξειδωτικό.

από ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Επιλέξτε εκείνο που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για απαλό και λαμπερό δέρμα. Το συγκεκριμένο scrub το φτιάχνετε με δύο μόνο υλικά. Καφέ και λάδι. Κάνετε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια του σώματος με επιμονή στα σημεία που παρουσιάζουν κυτταρίτιδα μιας και η καφεϊνη τη μειώνει θεαματικά. Το λάδι με τη σειρά του χαρίζει έξτρα απαλότητα και ενυδάτωση.

Απολέπιση από την κορυφή μέχρι τα νύχια: Ένα scrub που μπορείτε να απλώσετε σε πρόσωπο σώμα και μαλλιά. Θα χρειαστείτε καφέ, ζάχαρη και αμυγδαλέλαιο καθώς και να παρακολουθήσετε το video που ακολουθεί.

Για υγιή όψη: Ένα scrub ιδανικό τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα και τα μαλλιά. Αναμιγνύετε καφέ με ζάχαρη, μέλι και baking soda. Το συγκεκριμένο απολεπιστικό είναι κατάλληλο και για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής ενώ παράλληλα μειώνει σημάδια όπως είναι οι κηλίδες και οι πανάδες. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Scrub υγιές τριχωτό της κεφαλής: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 6 κουταλιές του γλυκού καφέ και μερικές σταγόνες tea tree oil. Ανακατεύετε καλά και όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το απλώνετε στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με άφθονο χλιαρό και νερό και λούζετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Μπορείτε να αποφύγετε το κοντίσιονερ ή τη μάσκα ώστε να μην δημιουργήσετε έξτρα λιπαρότητα.

Scrub για τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές του γλυκού καφέ, 2 κουταλιές του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά και τα απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών και τις ρίζες κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένετε καλά και λούζεστε.

www.faysbook.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Αιθέριο έλαιο κρίνου. Ρυτίδες ματιών-λεύκανση.

Σέρουμ -λοσιόν ελαστίνης. Δέρμα ελαστικό χωρίς ρυτίδες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr