Η νέα δίαιτα που σε βοηθά να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάς

Η νέα δίαιτα που σε βοηθά να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάς

Επιτέλους, μια δίαιτα που σε χορταίνει ενώ χάνεις κιλά!

Τώρα, υπάρχει μια νέα trendy δίαιτα, που ονομάζεται satiating diet -ας την ονομάσουμε… χορταστική- που πλασάρεται με παρόμοια οφέλη με την κετογονική αλλά χωρίς να αποκλείει ολόκληρες ομάδες τροφίμων όπως τους υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με μια μελέτη στο Scientific American, η «satiating diet» έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν το βάρος και την υγεία τους, χρησιμοποιώντας «υγιεινά τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα χορταστικά, δηλαδή τρόφιμα που δημιουργούν συναισθήματα πληρότητας και ικανοποίησης». Ακούγεται μια χαρά, σωστά;

Ο συγγραφέας της μελέτης, Shirin Panahi, PhD, ερευνητής φυσικής αγωγής και κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο Laval στην πόλη Κεμπέκ του Καναδά, υποστηρίζει ότι η εν λόγω δίαιτα περιλαμβάνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (όπως άπαχο κρέας και ψάρι) και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (φρούτα και λαχανικά) καθώς και υγιή λίπη (όπως για παράδειγμα αυτά που υπάρχουν στα αβοκάντο), πλούσια σε προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα και καψαϊκίνη, την ουσία που κάνει τις πιπεριές πικάντικες (και είναι γνωστό ότι καταπολεμά την πείνα).

Ολόκληρη η ιδέα της δίαιτας είναι ότι καμία ομάδα τροφίμων δεν είναι εντελώς εκτός ορίων, αλλά θα πρέπει να εστιάζεις σε τρόφιμα που παρέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι στερημένη.

«Αυτό που είναι τόσο ξεχωριστό για αυτά τα τρόφιμα είναι ότι καθένα διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ωφελούν την υγεία σου είτε ελαττώνοντας την πείνα, είτε μειώνοντας το σωματικό λίπος ή μειώνοντας το σάκχαρο του αίματος, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση ή αυξάνοντας τον μεταβολισμό», λέει ο Panahi.

Και υιοθετώντας αυτή τη δίαιτα θα μπορούσε να είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 στο British Journal of Nutrition, όπου οι συμμετέχοντες ακολούθησαν είτε τη χορταστική δίαιτα (καταναλώνοντας πρωτεΐνη 20 έως 25% , 45-50% υδατάνθρακες και 30-35% λίπη) είτε μια κανονική διατροφή, (τρώγοντας 10 με 15% πρωτεΐνη, 55-60 % υδατάνθρακες και 30% λίπη), εκείνοι που ακολούθησαν την χορταστική δίαιτα έχασαν περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος, αισθάνονταν περισσότερο χορτασμένοι και ήταν πιο εύκολο να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διατροφή, κάτι το οποίο είναι πραγματικά η μισή μάχη.

Φυσικά, μια επιτυχημένη μελέτη (η οποία ήταν επίσης μικρή, με μόνο 69 άνδρες συμμετέχοντες) δεν σημαίνει ότι η χορταστική δίαιτα θα λειτουργήσει για όλους. Αλλά ακούγεται σαν ένας έξυπνος τρόπος για να τρως υγιεινά είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος είτε όχι.

www.womenonly.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Αποτοξινωτικό, κατά της κυτταρίτιδας και της κατάθλιψης.

Αρκευθος. Καταπολεμά την κυτταρίτιδα-αδυνατίζει.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr