Πέντε SOS τροφές για αποτοξίνωση μετά το καλοκαίρι

Πέντε SOS τροφές για αποτοξίνωση μετά το καλοκαίρι

Κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι λογικό να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα της διατροφής σου. Ακόμα και αν στο καθημερινό πλάνο σου δεν συνήθιζες να τρως πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες, είναι φυσικό στις διακοπές σου να έχεις ξέφυγες λιγάκι παραπάνω. Πώς μπορείς, όμως, μετά τις καλοκαιρινές αποδράσεις να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα; Με μια μικρή αποτοξίνωση φυσικά.

Παρακάτω θα ανακαλύψεις 5 τροφές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να κάνεις detox.

Νερό
Το νερό κάνει πολλά περισσότερα από το να σβήσει την δίψα σου. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθάει στην πέψη, στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών αλλά και στην αποτοξίνωση του σώματος σου από διάφορες τοξίνες. Η επαρκής ημερήσια πρόσληψη είναι 3,7 λίτρα για τους άνδρες και 2,7 λίτρα για τις γυναίκες.

Αβοκάντο
Εάν μέχρι σήμερα δεν βρισκόταν στο πλάνο διατροφής σου, είναι ευκαιρία να το βάλεις. Αξίζει αρκετά τον κόπο. Αυτή η τροφή είναι η superstar της αποτοξίνωσης. Να μην ξεχνάς ότι περιέχει γλουτοθειόνη με αντιξοιδιωτική δράση.Ένας ωραίος τρόπος για να το φας είναι σε μορφή γουακαμόλε ή σαν avocado toast.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά ροφήματα που καταπολεμούν τις τοξίνες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικα και βοηθάει τον οργανισμό σου να μένει σε ισορροπία.

Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς δεν είναι μόνο για τις ινδικές συνταγές αλλά μπορεί να δώσει extra γεύση στα παραδοσιακά φάγητα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν να βελτιώσουν την ηπατική λειτουργία. Επίσης, θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Μήλο
Μια τροφή που αν τη συνδυάσεις με μέλι και κανέλα μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο σνακ για κάθε στιγμή μέσα στην ημέρα. Έχει αναρίθμητες βιταμίνες και φυτικές ίνες που βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού.

www.savoirville.gr

Schisandra Berries, Σισάνδρα Υπερτροφή Αποτοξίνωσης.

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Ράβδοι Κανέλας Κευλάνης.

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

Δισκία Κουρκουμά

Δισκία Σιταρόχορτου

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr